Aljanso pareigūnas: NATO lėktuvas nekėlė jokios grėsmės S. Šoigu lėktuvui

  • Teksto dydis:

Virš Baltijos jūros neutraliųjų vandenų skridęs NATO lėktuvas, priartėdamas prie lėktuvo, kuriuo skrido Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu, veikė įprastai, sakė trečiadienį naujienų agentūrai „Interfax“ vienas NATO pareigūnas.

„Mūsų veiksmai buvo įprasti. Paprastai, perimdamas kitą lėktuvą NATO lėktuvas identifikuoja jį vizualiai, visą laiką laikydamasis saugaus atstumo, – sakė pašnekovas. – Užbaigęs (šį veiksmą), NAYTO naikintuvai pasitraukia; tokia yra standartinė procedūra; visi mūsų pilotai elgiasi saugiai ir atsakingai“.

Praėjusią savaitę NATO stebėjo „neįprastai daug Rusijos karo lėktuvų, skraidančių virš Baltijos jūros“, – tai buvo strateginiai bombonešiai, naikintuvai, žvalgybos, transporto ir kiti orlaiviai, sakė Aljanso pareigūnas.

„Standartiniu atveju, kai koks nors orlaivis priartėja prie NATO oro erdvės, NATO ir nacionalinės oro pajėgos pakelia lėktuvus stebėti šių skrydžių“, – dar sakė NATO pareigūnas.

Dėl klausimų, kas tuo lėktuvu skrido, reikia kreiptis į Rusijos pareigūnus, pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O kai premjeras su švyturėliais lekia, o kokia moterikė su Mazda stengias šalia jo važiuot - kelia ji grėsmę, ar ne?

Jogaila Išganytojas

Jogaila Išganytojas portretas
Kažkaip nera NATO lektuviu kad kontrolius Rusijos lektuvus virš Krymo. Užsišyko NATO kurwos

kaip

kaip portretas
ruskiai skraidė tarp Kalinigrado ir Peterburgo, taip ir skraidys, kito kelio juk nėra, bet kam kiekvieną jų lėktuvą reikia perimti, lydėti, juk tai beprotiški pinigai
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių