Apklausa: 50,1 proc. Latvijos gyventojų visiškai nerūpi ABLV banko likimas

  • Teksto dydis:

50,1 proc. apklaustų Latvijos gyventojų teigė, kad jiems visiškai nerūpi ABLV banko likimas, nes šis bankas daugiausia aptarnauja nerezidentus, rodo SKDS atlikta apklausa.

Tuo tarpu 37,5 proc. kaimyninės šalies gyventojų yra sunerimę arba labai sunerimę dėl minėto banko likimo ir jo žlugimo pasekmių. O 12,4 proc. apklaustųjų neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

Vasario 19-22 d. d. atliktoje apklausoje dalyvavo tūkstantis 18-74 metų amžiaus žmonių.

Kaip skelbta anksčiau, bankas ABLV bus likviduotas pagal Latvijos įstatymus, nes jo gelbėjimas neatitinka visuomenės interesų, šeštadienį paskelbė Europos Centrinis Bankas (ECB).

Kaip nurodoma ECB pranešime, penktadienį buvo konstatuota, kad ABLV ir jo antrinis bankas Liuksemburge „ABLV Bank Luxembourg“ demonstruoja artėjančio žlugimo požymius, remiantis reglamentu dėl Europos bendrą priežiūros mechanizmą (BPM).

ECB informavo BPM valdybą apie savo sprendimą, kuriame konstatuota, kad nebūtina imtis jokių veiksmų dėl šios situacijos sureguliavimo, nes jie neatitinka visuomenės interesų.

„Todėl bus atlikta šių bankų likvidacija atsižvelgiant į Latvijos ir Liuksemburgo įstatymus“, – nurodoma ECB pranešime.


Šiame straipsnyje: ABLVlatvijos bankai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Zoro

Zoro portretas
Logiska. Pas mus Snoro uzvertimas irgi nerupejo vaikams, alkoholikams, narkomanams, emigrantams. Gal kokiai 60 proc. zmoniu...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių