Apklausa: britai apgailestauja dėl „Brexit“ sprendimo

  • Teksto dydis:

Pirmą kartą po referendumo, kai Didžioji Britanija nusprendė išstoti iš Europos Sąjungos, daugiau britų mano, kad šis sprendimas buvo klaida, rodo ketvirtadienį paskelbti apklausos rezultatai.

Paprašyti dabar pareikšti nuomonę, „ar Britanija buvo teisi, ar klydo nubalsuodama už pasitraukimą iš ES“, laikraščiui „The Times“ atliktos „YouGov“ apklausos 45 proc. dalyvių atsakė „klydo“ (2 proc. daugiau), o 43 proc. atsakė „buvo teisi“ (3 proc. mažiau).

„Pirmą kartą daugiau žmonių pasakė, kad referendumas baigėsi ne tokiu rezultatu ... Šis klausimas vis dar skaldo šalį“, – rašė „The Times“.

Per 2016 metų birželio referendumą 52 proc. rinkėjų nubalsavo už Didžiosios Britanijos išstojimą iš ES.

„YouGov“ nustatė, kad maždaug 43 proc. pritaria „kietam „Brexit“, kad Britanija visiškai pasitrauktų iš ES, o 36 proc. remia „minkštą „Brexit“ – šalis liktų Europos bendrojoje rinkoje ir paliktų atviras sienas imigracijai iš ES.

Maždaug 39 proc. sakė manantys, kad po „Brexit“ ekonominė Britanijos padėtis bus blogesnė, 28 proc. nurodė manantys, kad Britanijai bus geriau, o 18 proc. sakė, kad jokio skirtumo nebus.

„YouGov“ antradienį ir trečiadienį internete apklausė 1 590 suaugusių britų.

Balandžio 16 dieną paskelbti ankstesnės apklausos rezultatai rodė, kad parama „Brexit“ tuo metu buvo didžiausia per penkis mėnesius – 55 procentai. Tos „Orb International“ apklausos rezultatai buvo paskelbti laikraštyje „The Sunday Telegraph“.

Konservatorių ministrė pirmininkė Theresa May (Tereza Mei) sušaukė pirmalaikius rinkimus birželio 8 dieną, taip bandydama sustiprinti savo partijos daugumą parlamente prieš pradedant „Brexit“ derybas su Briuseliu.

„YouGov“ apklausa dėl to, kaip ketinama balsuoti pirmalaikiuose rinkimuose, parodė, kad konservatoriai dabar gautų 45 proc. balsų (3 proc. mažiau nei balandžio 20-21 dienomis), leiboristai – 29 proc. (4 proc. daugiau), liberalai demokratai – 10 proc. (2 proc. mažiau), o Jungtinės Karalystės nepriklausomybės partija (UKIP) – 7 proc. (2 proc. daugiau).

Į klausimą, kas būtų geriausias ministras pirmininkas, 48 proc. respondentų atsakė, kad T.May (6 proc. mažiau), 18 proc. – kad opozicijoje esančių leiboristų lyderis Jeremy Corbynas (Džeremis Korbinas, 3 proc. daugiau), o 33 proc. šiuo klausimu neturėjo tvirtos nuomonės.

Klausimas, kokie yra svarbiausi rinkimų klausimai, atskleidė keturias pagrindines temas: „Brexit“ (64 proc.), sveikatos apsaugą (47 proc.), imigraciją (36 proc.) ir ekonomiką (35 procentai).


Šiame straipsnyje: BrexitbritaiES

NAUJAUSI KOMENTARAI

Mindaugas Mano

Mindaugas Mano portretas
prie jusu ponai viska žinantieji. Noriu pareikšti savo nuomone gerbemieji..nieko nebus nei UK, nei France...too late mate...

england-kaput

england-kaput portretas
Saukstai po pietu. Paracetamolio kacape turejo pagalvoti pries referenduma.

Džonss

Džonss portretas
TIki britai švenčia.... Sorry
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių