Apklausa: dauguma prancūzų patenkinti E. Macrono pažadais

  • Teksto dydis:

Dauguma prancūzų yra patenkinti Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono pažadais, duotais pirmadienį per televiziją kreipiantis į tautą, ir ragina nutraukti protesto akcijas. Tai rodo bendrovės „OpinionWay“ surengtos apklausos rezultatai, kuriuos antradienį paskelbė televizijos kanalas LCI.

Gautomis žiniomis, 78 proc. apklaustųjų pritaria mokesčių mažinimui, o 68 proc. - minimalaus mėnesinio darbo užmokesčio didinimui 100 eurų. Kaip informuoja LCI, 54 proc. prancūzų įsitikinę, kad reikia nutraukti „geltonųjų liemenių“ judėjimo protesto akcijas, o 45 proc. mano, kad jas reikia tęsti. Paties judėjimo palaikymo lygis šalyje beveik nepasikeitė - 66 proc.

50 proc. tyrimo dalyvių pareiškė, kad prezidento kalba buvo neįtikinama, o 49 proc. patikėjo E. Macrono žodžiais.

Apklausa buvo surengta iškart po Prancūzijos prezidento kalbos transliacijos, joje dalyvavo 991 žmogus, vyresnis kaip 18 metų amžiaus.

Prancūzijos prezidentas E. Macronas pirmadienio vakare kreipėsi į tautą. Jis paskelbė savo sprendimus, priimtus dėl krizės, susijusios su „geltonųjų liemenių“ protesto akcijomis. Prezidentas, be kita ko, pažadėjo nuo 2019 metų 100 eurų didesnį minimalų mėnesinį darbo užmokestį, papildomą neapmokestinamą premiją dirbantiems prancūzams šių metų pabaigoje, mokesčių panaikinimą pensininkams, kurių pensija nesiekia 2 tūkstančių eurų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Jei mums MMA Dalytė padidintų 100€, mes irgi ja būtume patenkinti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių