Apklausa: naujame referendume britai dideliu skirtumu pritartų pasilikimui ES

Jei Didžiojoje Britanijoje būtų surengtas antrasis „Brexit“ referendumas, britai dabar dideliu skirtumu pritartų savo šalies pasilikimui Europos Sąjungoje, rodo sausio 16 d. nuomonės tyrimo instituto „You Gov“ atlikta apklausa, skelbia „Reuters“.

Tai didžiausias procentas nuo 2016 metais Didžiojoje Britanijoje įvykusio referendumo. 2016 m. birželio 23 d. 17,4 mln. rinkėjų, arba 51,9 proc., pritarė Didžiosios Britanijos išstojimui iš ES. Tuo tarpu 16,1 mln., arba 48,1 proc., balsavo už narystę ES.

Apklausos rezultatai, kuriuos išplatino antrojo referendumo siekianti kampanija „Liaudies balsas“ (People's Vote), rodo, kad 56 proc. rinkėjų balsuotų už pasilikimą ES ir tik 44 proc. balsuotų už pasitraukimą, neįtraukiant nebalsuosiančių ir neapsisprendusių.

12 proc. skirtumas, padidėjęs nuo 8 proc. praėjusių metų pabaigoje, yra įrodymas, kad rinkėjai praranda tikėjimą „Brexitu“.

Apklausa atlikta po to, kai Didžiosios Britanijos parlamentas atmetė ministrės pirmininkės Theresos May ir ES suderėtą „Brexito“ susitarimą.


Šiame straipsnyje: BrexitESbritaireferendumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Emigrantas

Emigrantas portretas
Tai taip ir būna gyvenime, kai pasitikima populistais, kurie patys po referendumo "tepė slides"! Mauras padarė savo darbą!!!

Istorijos studentai

Istorijos   studentai portretas
Mums ir mūsų šeimoms reikalinga Britanija E Sąjungoje . Ir nors tie britanai yra iškrypėliai , vairuoja kita puse , bet tai MŪSŲ iškrypėliai.

Anonimas

Anonimas portretas
Taip viskas ir buvo sugalvota... Niekas jų iš ES nepaleis.. Kaip ir pas mus dėl dvigubos pilietybės, balsuos tol kol nubalsuos už paranku Briuseliui sprendimą...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių