Apklausa: rusams trūksta pinigų drabužiams ir maistui

  • Teksto dydis:

Beveik 38 proc. rusų neišgali nusipirkti būtiniausių produktų ir prekių. O kas ketvirta šeima per praėjusius tris mėnesius negalėjo susimokėti už komunalines paslaugas.

Aukštosios ekonomikos mokyklos atlikta apklausa atskleidė, kad Rusijoje ir toliau auga skurdo lygis. Savo materialinę padėtį kaip „blogą“ ar „labai blogą“ vertina beveik ketvirtadalis (23 proc.) apklaustų žmonių, o tai yra trimis procentiniais punktais daugiau nei šių metų gegužę.

O šeimų, kurios savo materialinę padėtį vertina „gerai“, procentinė dalis sumažėjo dviem procentiniais punktais iki 15 proc.

29 proc. respondentų sakė, kad išgali nusipirkti tik maisto produktų. 8 proc. sakė, kad stinga pinigų ne tik drabužiams, „bet net ir maistui“. Kas ketvirta šeima sakė, kad dėl finansinių problemų per pastaruosius tris mėnesius neišgalėjo susimokėti už komunalines paslaugas. 17 proc. negalėjo nusipirkti vaistų.

Gerokai liūdnesnė padėtis yra kaimo vietovėse, kur dėl pinigų trūkumo pagrindiniams produktams ir prekėms skundė beveik pusė (44 proc.) žmonių. jų dalis padidėjo keturiais procentiniais punktais.

Itin smarkiai pablogėjo daugiavaikių šeimų (penki asmenys ir daugiau šeimoje) padėtis. Apklausa rodo, kad rugsėjį 34 proc. tokių šeimų sakė, kad negali sau leisti būtiniausių produktų ir drabužių. Rugsėjį tokių šeimų dalis siekė jau 43 proc.

Itin sunkiai verčiasi pensininkai. Šioje grupėje besiskundžiančių finansine padėtimi dalis metus išaugo 1,2 karto. Rugsėjį jų buvo 38 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gediminas.S

Gediminas.S portretas
Ten gyvena mano vaikai melu melas! Žurnalistai mulkiai ir propogandistai 100 kart geriau už mus gyvena.

nija

nija portretas
Paskaitau apie rusyna ir taip apsidziaugiu,kad as cia,pensija apie 300,i parduotuve kasdie neinu,nes limitas apie 5 eurus dienai,sendien niuri diena,iseiti nera kur,nes parduotuvej buvau vakar,na gal siuksles isnesiu vis prasiejimas,bet dziugu,nes as ne rusyne jiems dar baisiau,o mums ka ,rengiamos visokios sriubos,gi pradirbus n metu zmogui malonu kad juo rupinasi,dar makaronus dalina,ne mums neblogai

...

... portretas
Ir taip kalba tie, pas kuriuos per TV nesibaigia 'Gerumo' akcijos badaujantiems tėvynainiams paremt (kurie jau emigruot lėšų nebeturi).
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių