Apklausa: trys ketvirtadaliai prancūzų nepatenkinti E. Macrono politika

  • Teksto dydis:

Trys ketvirtadaliai prancūzų yra nepatenkinti prezidento Emmanuelio Macrono ir jo vyriausybės politika. Tai parodė laikraščio „Figaro“ ir TV stoties „Franceinfo“ užsakymu atlikta apklausa. 2018-ųjų balandį per panašią apklausą nepatenkintųjų buvo 59 proc., informuoja agentūra „Reuters“.

Tyrimas taip pat parodė, kad šiek tiek menksta parama vadinamųjų „geltonųjų liemenių“ protestams. Už tai, kad demonstracijos būtų tęsiamos, buvo 55 proc. respondentų. Lapkričio gale šis rodiklis dar siekė 66 proc.

Protestai kilo dėl planų didinti degalų akcizą, tačiau greitai peraugo į masines demonstracijas prieš E. Macrono ekonominę politiką. Tada įsiplieskė ir smurtinės riaušės, pirmiausiai - Paryžiuje. Į tai reaguodamas, E. Macronas atsisakė planų didinti kuro akcizą ir, be kita ko, pakėlė minimalią algą.

Anot apklausos, daugiau kaip pusė prancūzų mano, kad didžiausias politikos prioritetas turėtų būti priemonės prieš silpną perkamąją galią šalyje. Kova su nedarbu iš pirmosios pozicijos smuko į ketvirtąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių