Atsistatydina Prancūzijos gynybos ministrė

  • Teksto dydis:

Prancūzijos gynybos ministrė Sylvie Goulard (Silvi Gular) antradienį paskelbė atsistatydinanti dėl fiktyvaus įdarbinimo skandalo, smogusio jos mažam centristiniam Demokratų judėjimui (MoDem), prezidento Emmanuelio Macrono (Emanuelio Makrono) partijos sąjungininkui.

Buvusi europarlamentarė S.Goulard sakė nebegalinti likti vyriausybėje, kol išlieka galimybė, kad bus imtasi tirti jos galbūt netinkamas išlaidas parlamentinei veiklai.

Ministrė atsistatydino E.Macronui pradėjus nedideles savo vyriausybės pertvarkas po sekmadienio rinkimuose drauge su partneriu „MoDem“ iškovotos pergalės.

S.Goulard Gynybos ministerijai vadovavo vos mėnesį – nuo E.Macrono inauguracijos gegužę.

Tačiau ji teigė negalinti likti šiame poste, nes E.Macronas yra užsibrėžęs išvalyti politiką nuo korupcijos, o jos tyrimo galimybė tam trukdytų.

„Prezidentas įsipareigojo atkurti pasitikėjimą valdžia, reformuoti Prancūziją ir iš naujo paleisti Europą“, – sakė ji pranešime.

„Ši reformų darbotvarkė privalo būti aukščiau bet kokių asmeninių svarstymų“ – pridūrė S.Goulard.

„Būtent todėl paprašiau prezidento, sutikus ministrui pirmininkui, palikti vyriausybę“, – sakoma jos pranešime.

Anksčiau šį mėnesį Paryžiaus prokurorai pradėjo pirminį tyrimą dėl laikraštyje „Canard Enchaine“ pasirodžiusių pranešimų, kad „MoDem“ iš Europos Parlamento lėšų mokėjo atlyginimus Prancūzijoje dirbantiems darbuotojams.

„MoDem“ lyderis Francois Bayrou (Fransua Bairu) buvo pagrindinis E.Macrono judėjimo „Respublika, pirmyn“ („Republique En Marche“, REM) šalininkas per prezidento rinkimų kampaniją. Jo palaikymas buvo itin svarbus naujajam prezidentui, siekusiam pelnyti centristų paramą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių