Atsistatydino Ukrainos ekonomikos ministras

Ukrainos ekonomikos ministras ketvirtadienį paskelbė atsistatydinantis po konflikto vyriausybėje dėl to, kaip šaliai išbristi iš ekonominio nuosmukio liūno.

Neslėpdamas susierzinimo tuo, kad negali vykdyti ekonominių reformų, Pavlo Šeremeta savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ ketvirtadienį parašė, jog nebenori „kovoti su vakarykšte sistema“.

„Užuot tęsęs kovą su vakarykšte sistema, priėmiau sprendimą sutelkti dėmesį į darbą su rytdienos žmonėmis“, - rašė jis.

Politinio darbo patirties neturėjęs 43 metų P.Šeremeta ekonomikos ministru Arsenijaus Jaceniuko vadovaujamoje vyriausybėje buvo paskirtas vasario 27 dieną, netrukus po to, kai buvo nušalintas Maskvos remtas prezidentas Viktoras Janukovyčius.

Nuo tada šalies ekonomika toliau sparčiai grimzdo į gilią krizę. Įnirtingi susirėmimai tarp vyriausybinių pajėgų ir prorusiškų separatistų dar padidino spaudimą ekonomikai, o nacionalinės valiutos - grivinos - vertė dolerio atžvilgiu nukrito iki rekordinių žemumų.

Ukrainos ekonomika jau daugiau nei dvejus metus neišbrenda iš recesijos, o verslo aktyvumas antrąjį šių metų ketvirtį sumažėjo 2,3 procento.

Vakaruose ekonomisto išsilavinimą įgijęs P.Šeremeta turėjo įvairių nuomonių skirtumų su A.Jaceniuku, kuris pažėrė jam griežtos kritikos už tai, kad per lėtai įgyvendinamos ekonomikos reformos, kurių šaliai reikia, kad gautų naują 1,4 mlrd. dolerių išmoką pagal Tarptautinio valiutos fondo (TVF) 17 mlrd. JAV dolerių finansinio gelbėjimo programą.

Ši išmoka turėtų būti skirta rugpjūčio 29 dieną.

„Nesu patenkintas tuo, kokiu tempu ir mastu įgyvendinamos šios reformos“, - sakė premjeras trečiadienį vyriausybės posėdyje.

Jame vyriausybė taip pat paskyrė prekybos atstovą prieš kitą savaitę numatytas svarbias derybas su Rusijos vadovaujamos Muitų sąjungos ir Europos Sąjungos pareigūnais, o šis žingsnis dar labiau supykdė P.Šeremetą.

P.Šeremeta yra ne pirmasis šį mėnesį apie atsistatydinimą paskelbęs vyriausybės pareigūnas iš tų, kurie atėjo į valdžią Kijeve po ne vieną mėnesį vykusių kruvinų protestų, per kuriuos buvo nuverstas V.Janukovyčius.

Kiek anksčiau šią savaitę apie pasitraukimą iš Kovos su korupcija biuro vadovės pareigų pranešė Tetjana Čornovol - buvusi žurnalistė, kuri pernai gruodį buvo užpulta ir sumušta po virtinės straipsnių apie prabangų V.Janukovyčiaus ir jo aplinkos gyvenimo būdą.

Ji nurodė, jog traukiasi, nes naujiesiems šalies lyderiams „stinga politinės valios kovoti su korupcija“.

P. Šeremetos atsistatydinimui dar turės pritarti Aukščiausioji Rada. Tai gali būti vienas iš paskutiniųjų jos darbų, nes dabartinis parlamentas kitą savaitę veikiausiai bus paleistas prieš spalį numatytus visuotinius rinkimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RUSAS

RUSAS portretas
Greitai visi zydu fasistai persikraustys gyventi i lietuva Ukrainoj jiem gyventi pavojinga

jankis

jankis portretas
tai,kad jie jau visi ten atsistatydinę ir bėga,kaip žiurkės nes pradėjo rimtai gaut į kaulus

pypenas

pypenas portretas
Šeremeta-dabar eilė ŠEMETAI,eilės tvarka??????
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių