Atvėrė duris „Google Street View“

  • Teksto dydis:

Šią savaitę "Google Street View" automobiliai pradėjo fotografuoti Austriją, kuri iš ES valstybių, kaip ir Vokietija, dar nėra apimta šios populiarios virtualiosios paslaugos, kurioje galima matyti vaizdus iš viso pasaulio 360 laipsnių kampu.

2007 m. pradėtas projektas vartotojams leidžia "Google Maps" žemėlapiuose matyti panoraminį gatvių vaizdą ir virtualiai pasivaikščioti po miestus. Vaizdai apdorojami JAV ir tokios detalės kaip veidai ir valstybiniai numeriai yra automatiškai suliejamos prieš paskelbiant juos "Google Maps".

Kai kurios šalys nenori leisti "Google" teikti šią paslaugą, nes nuogąstauja dėl renkamų duomenų.

2010 m. "Google" buvo pradėjusi šios paslaugos teikimo procesą Austrijoje ir kaimyninėje Vokietijoje, bet bendrovei buvo įsakyta stabdyti veiklą dėl tariamų privatumo pažeidimų. Bendrovė pripažino, kad jos automobiliai netyčia įrašė asmeninius duomenis iš bevielių tinklų.

Nors po metų Austrija atšaukė laikiną draudimą, tik dabar "Google Street View" nusprendė grįžti į šią Alpių regiono šalį.

Projektą pradėti iš naujo buvo pasirinkta tuo pačiu metu, kai "Google Street View" švęs dešimties metų sukaktį.

Automobiliai, kuriuose įmontuotos specialios kameros, važinės po didžiuosius Austrijos miestus – Vieną, Lincą ir Gracą – iki lapkričio.

"Tikimasi, kad oficiali "Google Street View" pradžia Austrijoje bus prieinama po maždaug šešių ar dvylikos mėnesių", – patvirtino "Google" atstovas Austrijoje Wolfgangas Fasching-Kapfenbergeris.

Austrijos teisiniuose dokumentuose nurodyta, kad "Google Street View" automobiliams leidžiama fotografuoti, bet ne filmuoti.

"Google Street View" yra užfiksavusi tik labai mažą dalį Vokietijos, kurioje galioja vieni griežčiausių Europoje privatumo įstatymų.


Šiame straipsnyje: Google Street Viewgoogle

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių