Australai pamėgo valgyti ką nors su kojytėmis

  • Teksto dydis:

Sidnėjuje dirbantis virtuvės šefas Nowshadas Alamas Raselis ant patiekalo išspaudžia šiek tiek žaliųjų citrinų sulčių, pabarsto druska ir pateikia – karštą keptuvėlę, pilną keptų žiogų.

Tokį patiekalą būtų įprasta pamatyti Meksikoje ar Bankoke. Tačiau vis daugiau egzotiškų patiekalų „su kojytėmis“ patiekiama Australijoje.

N. A. Raselis savo klientams siūlo paragauti patiekalų iš tarakonų, skruzdžių, kirminų ir kitokių vamzdžių. Ir tokia tikrai „egzotiška“ virtuvė susilaukia vis didesnio susidomėjimo.

Vartotojų nuomonė į vabzdžių valgymą paprastai yra dvejopas, sako Sidnėjuje veikiančios didžiausios Australijoje vabzdžių tiekimo kompanijos „22“ savininkė Skye Blackburn (Skai Blekbern).

„Vieni šlykštisi ir negali įsivaizduoti, kad juos galima valgyti. O kiti tiesiog nori sužinoti daugiau ir paragauti“, – sakė ji.

Jungtinių Tautų duomenimis, vabzdžiuose yra daug baltymų, tai pigus maistas ir palieka gerokai mažesnę taršos pėdsaką pasaulyje nei, tarkime, galvijininkystės ar pienininkystės sektoriai. Kai kurie ekspertai sako, kad vabzdžiai yra ateities maistas vis labiau augančiam pasauliui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Wasp

Wasp  portretas
Fu fu, netikiu, kad lietuvis iškeistu kiaule į tarakona.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių