Australija naikina vadinamąjį tamponų mokestį

Po beveik du dešimtmečius trukusių diskusijų ir protestų Australija naikina 2000-aisiais įvestą vadinamąjį tamponų mokestį. Premjero Scotto Morrisono valdančioji koalicija trečiadienį su atitinkamomis valstybinėmis ir regioninėmis institucijomis susitarė nuo sausio moterų higienos prekėms nebetaikyti 10 proc. prekių ir paslaugų mokesčio (GST). Pasak moterų reikalų ministrės Kelly O„Dwyer, „milijonai moterų visoje šalyje bus už tai dėkingos“.

GST mokesčio įplaukos už atitinkamų higienos prekių pardavimus pastaruoju metu siekė 30 mln. Australijos dolerių (18,6 mln. eurų) kasmet. Mokestis tamponams buvo argumentuojamas tuo, kad tamponai nėra būtini.

Kurioziška, tačiau priešingai nei įklotams ir tamponams, toks mokestis nebuvo taikomas, pavyzdžiui, prezervatyvams ar apsauginiam kremui nuo saulės, taip pat viagrai. Tai sukėlė audringus moterų protestus. Moterys šį mokestį vadino „seksistiniu“.

Australijos iždo kancleris Joshas Frydenbergas dabar sakė: „Reforma buvo seniai reikalinga. Sveikas žmogaus protas nugalėjo“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O juk tai - SIAUBINGA aplinkos tarša!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių