Braškių su adatomis skandalo atomazga – sulaikyta įtariamoji

  • Teksto dydis:

Australijos policija, tirianti šalyje didelį nerimą sukėlusius incidentus, kai prekybos centruose parduodamose braškėse buvo rasta įsmeigtų adatų, pirmadienį paskelbė, kad pagrindine įtariamąja laikoma vieno ūkio buvusi brigadininkė.

Rugsėjį, kai uogose buvo aptikta metalinių smeigtukų ir adatų, prekybos centrai buvo priversti išimti prekes iš lentynų Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje, o ūkininkams teko sunaikinti savo derlių. Prekybininkai, platintojai ir augintojai patyrė milijonais JAV dolerių vertinamų nuostolių.

Per šiuos incidentus sužeistų žmonių nebuvo.

Šie nusikalstami veiksmai ir virtinė įtariamų klaidinančių pranešimų bei mėgdžiotojų atakų taip pat paskatino nacionalinę vyriausybę sugriežtinti baudžiamąją atsakomybę už vaisių ir daržovių gadinimą. Griežčiausia įmanoma įkalinimo bausmė buvo padidinta nuo 10 iki 15 metų.

50-metė My Ut Trinh (Mai Ut Trin), anksčiau dirbusi viename braškių ūkyje, kurio produkcijoje buvo rasta adatų, sekmadienį buvo suimta Kvynslando valstijos policijos ir apkaltinta dėl septynių prekių užteršimo atvejų.

„Ko gera, tai vienas sunkiausių tyrimų, kuriuose man yra tekę dalyvauti“, – žurnalistams Brisbane sakė detektyvas vyresnysis inspektorius Jonas Wackeris (Džonas Veikeris).

Pasak jo, M. U. Trinh, kuri yra vietnamietė imigrantė, prieš du dešimtmečius atplaukusi į šalį laivu ir vėliau gavusi Australijos pilietybę, „dirbo prižiūrėtoja viename ūkyje“. Kvynslando laikraštis „The Courier-Mail“ nurodė, kad ši moteris dirbo ūkyje „Berrylicious and Berry Obsession“, viename su adatų skandalu susijusių augintojų.

Laikraštis pridūrė, kad įtariamoji veikiausiai buvo supykusi ant savo darbdavių. Policijos surinktoje medžiagoje minimi pokalbiai, per kuriuos ji esą aptarinėjo su kitais keršto planus.

J. Wackeris nesutiko komentuoti, kokie galėjo būti M. U. Trinh motyvai, bet sakė, kad tyrėjai turi „tvirtų įrodymų“, įskaitant DNR pėdsakus.

Pasak jo, policija šalyje surinko 230 pranešimų apie braškių užteršimą, paveikusį 68 prekinius ženklus, daugiausiai Kvynslando valstijoje. Dauguma šių incidentų susiję su adatų prismaigstytomis braškėmis.

Vis dėlto buvo nustatyta ir „klaidinimo arba melagingų skundų“ atvejų, pridūrė J. Wackeris. Policija anksčiau apklausė mažiausiai du nepilnamečius, įtariamus melagingų perspėjimų skleidimu.

M. U. Trinh advokatas Michaelas Cridlandas (Maiklas Kridlandas) atsiėmė prašymą paleisti jo klientę už užstatą, bet teigė, kad nėra nepriimtinos rizikos, jog moteris gali mėginti pabėgti. Teismas leido įtariamąją laikyti suimtą iki lapkričio 22 dienos.

Kvynslando braškių augintojų asociacija sveikino žinią apie įtariamosios areštą, bet pabrėžė, kad daug incidentų tebėra neišaiškinti. Asociacija pridūrė, kad M. U. Trinh kaltinama tik dėl septynių atvejų, todėl tikėtina, kad dauguma iš 230 pranešimų yra susiję su mėgdžiotojų veiksmais arba buvo melagingi.

„Šią krizę skatino socialiniai tinklai, ir vienintelės realios aukos buvo braškių augintojai, taip pat, tam tikru mastu, kiti Australijos vaisių augintojai ir eksportuotojai“, – sakoma asociacijos pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
kuo dėti nekalti žmonės jei pyksta ant darbdavių? Su jais lai ir aiškinasi santykius

...

... portretas
Bobų žiaurumas nežino ribų; ne šiaip sau Šv.Bažnyčia jas degino.

Surado tai Australijoje

Surado tai Australijoje portretas
O pas mus????
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių