Austrija prie sienų ruošiasi atsijoti didžiąją dalį migrantų

  • Teksto dydis:

Austrijos parlamentas trečiadienį balsuos dėl prieglobsčio suteikimo tvarkos sugriežtinimo įstatymų, kurie bus vieni griežčiausių Europoje, šalies politiniams lyderiams siekiant sumažinti savaitgalį prezidento rinkimuose triumfavusių kraštutinių dešiniųjų populiarumą.

Daug diskusijų sukėlusiame įstatymo projekte numatoma suteikti vyriausybei teisę skelbti „nepaprastąją padėtį“ dėl migrantų krizės ir leisti dar prie sienos atsijoti didžiąją dalį prieglobsčio prašytojų, tarp jų iš tokių karštųjų taškų kaip Sirija.

Žmogaus teisių grupės, religiniai lyderiai ir opozicinės partijos kritikuoja šį įstatymo projektą, kuris yra vienas iš virtinės pastaruoju metu migrantams taikytinų teisinių priemonių, kaip pažeidžiantį tarptautines žmogaus teisių konvencijas.

Tačiau vidaus reikalų ministras Wolfgangas Sobotka (Volfgangas Zobotka) šį pasiūlymą gina sakydamas, kad Austrija neturi kito pasirinkimo, kol „tiek daug kitų Europos Sąjungos narių neatlieka savo pareigos“ riboti migrantų ir pabėgėlių srautą.

„Mes negalime nešti viso pasaulio naštos“, – pareiškė jis.

Austrija, kuri yra atsidūrusi tarp dviejų pagrindinių Europos migrantų kelių – Balkanų ir Italijos – 2015 metais sulaukė maždaug 90 tūkst. prieglobsčio prašymų. Šis skaičius yra antras pagal dydį, tenkantis vienam šalies gyventojui Europos Sąjungoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Phylliscar

Phylliscar portretas
wh0cd268801 [url=http://eurax.gdn/]eurax[/url] [url=http://prednisoloneacetate.review/]prednisolone[/url] [url=http://azithromycin-price.us/]azithromycin[/url] [url=http://buy-fluoxetine.website/]medication fluoxetine[/url] [url=http://rimonabant-2.top/]rimonabant[/url] [url=http://buycialis2013.top/]buy cialis[/url]

teisingai

teisingai portretas
daro.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių