B. Johnsonas: Rusija taikėsi į Britaniją, nes ši viešino Maskvos nusižengimus

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) trečiadienį pareiškė, kad nusitaikydama į buvusį savo šnipą Britanijoje Maskva nusprendė pasiųsti žinutę kitiems potencialiems persimetėliams, nes Londonas nevengia viešinti Maskvos nusižengimų.

Kalbėdamas viename parlamento komitete B. Johnsonas pakartojo, kad Britanijos manymu, Kremliui tenka atsakomybė už kovo 4 dienos išpuolį prieš buvusį dvigubą agentą Sergejų Skripalį ir jo dukterį Anglijos Solsberio mieste.

Paklaustas, kodėl Maskvai reikėjo tokios atakos, B. Johnsonas atsakė: „Tai buvo ženklas, kurį prezidentas (Vladimiras) Putinas arba Rusijos valstybė nori perduoti galimiems persimetėliams savo agentūrose – štai kas atsitinka, jeigu nusprendžiate palaikyti šalį, turinčią kitokią vertybių sistemą nei mūsų (Britaniją). Galite tikėtis, kad būsite nužudyti“.

„Manau, kad Jungtinė Karalystė buvo pasirinkta dėl labai paprastos priežasties. Todėl, kad ji turi būtent  tokią vertybių sistemą, ji tiki laisve ir demokratija, ir įstatymo viršenybe, ir vėl ir vėl ragina Rusiją (pasiaiškinti) dėl tų vertybių pažeidinėjimų“, – kalbėjo jis.

„Mes tai matome Vakarų Balkanuose, mes tai matome Baltijos šalyse, mes tai matome rusų nuolaidžiavime tam, kas vyksta Sirijoje“, – sakė B. Johnsonas. 

„Ir kur bebūtume, ar ES, ar JT ar dar kur nors, būtent Britanija yra labiausiai tiesmukiška ir atkakliausiai laikosi mūsų vertybių, – tęsė Britanijos diplomatijos vadovas. – Aš manau, kad galbūt tai yra ta priežastis, dėl kurios buvo nuspręsta tai padaryti šioje šalyje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gailestis

gailestis portretas
mauras net sukoms svaru truksta lai nuperka premjere nes geda net ziuret i mauma kai prakalba visai baisu daros

dounas jis

dounas jis portretas
niekaip neįsikerta kad seno soldofono šeimyninis biznis buvo vežti šį-tą iš rusyno į užsienius islamo šventiesiems.Pinigai tai geri.

Vata

Vata portretas
Čia jūs abu apie mūsų Volodią?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių