B. Kavanaugh surengė kontrpuolimą dėl kaltinimų lytiniu smurtu

  • Teksto dydis:

JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) kandidatas į Aukščiausiojo Teismo teisėjus Brettas Kavanaugh (Bretas Kavanas) pirmadienį atmetė dviejų moterų kaltinimus nederamu lytiniu elgesiu jaunystėje ir nacionalinei televizijai tvirtino, kad „niekada“ prieš nieką nepanaudojo lytinio smurto, be to, apskritai ilgą laiką buvo skaistus.

Kitą dieną po antros moters pareikštų kaltinimų didėjant spaudimui sustabdyti B. Kavanaugh paskyrimą, kol FTB ištirs jo praeitį, D. Trumpas išreiškė tvirtą paramą savo kandidatui ir jam metamus įtarimus pavadino „absoliučiai politiniais“.

Skandalingi kaltinimai, susiję su konservatyvaus teisėjo metais vidurinėje ir koledže, grasina sužlugdyti jo paskyrimą, kuris atrodė beveik neabejotinas. Teisėjai į Aukščiausiąjį Teismą skiriami visam gyvenimui.

Dabar B. Kavanaugh laukia mūšis Senate su pirmąja savo kaltintoja, universiteto profesore Christine Blasey Ford (Kristin Blazi Ford), kuri ketvirtadienį turi liudyti prieš jį.

Iškilus abejonėms dėl jo ateities ir reputacijos, B. Kavanaugh suintensyvino kontrpuolimą ir pareiškė: „Niekada nieko seksualiai neužpuoliau, nei vidurinėje, nei kada nors. Visuomet su moterimis elgiuosi oriai ir pagarbiai.“

„Vidurinėje ir daug metų po jos neturėjau lytinių santykių ar kažko artima lytiniams santykiams“, – sakė jis televizijai „Fox News“, pasirodydamas su žmona Ashley (Ešli). Jis pats Senate liudys po Ch. B. Ford.

„Neleisiu neteisingiems kaltinimams išstumti mūsų iš šio proceso“, – pridūrė jis.

B. Kavanaugh taip pat ne kartą ragino surengti „teisingą procesą“.

Antroji kaltintoja

Ch. B. Ford teigia, kad maždaug 1982 metais, kai jai buvo 15, tuomet 17-metis girtas B. Kavanaugh ir dar vienas vaikinas per moksleivių vakarėlį Vašingtono priemiestyje uždarė ją kambaryje ir bandė nuplėšti drabužius.

Po savaitę trukusios įtampos Ch. B. Ford sekmadienį galiausiai sutiko būti apklausta per viešą svarstymą Senato Teismų komitete, kuris svarsto B. Kavanaugh paskyrimą.

Vos po kelių valandų žurnalas „The New Yorker“ paskelbė naują sensacingą pranešimą, kad dar viena moteris kaltina šį Vašingtono apeliacinio teismo teisėją nederamu lytiniu elgesiu maždaug 1983–1984 metais, kai jie abu buvo Yale'io (Jeilio) universiteto studentai.

53 metų Deborah Ramirez (Debora Ramires) sako, kad B. Kavanaugh per vieną vakarėlį jai demonstravo savo lytinius organus: bruko genitalijas jai į veidą ir privertė jas paliesti be jos sutikimo, rašė žurnalas.

Šie įtarimai galėtų sužlugdyti paskyrimą, kurį respublikonai laiko labai svarbiu siekiant konservatorių kontrolės Aukščiausiajame Teisme daugeliui metų.

Įtarimai taip pat galėtų suvaidinti lemiamą vaidmenį per kadencijos vidurio rinkimus lapkričio mėnesį, kai bus pastatyta ant kortos respublikonų kontrolė abejuose Kongreso rūmuose.

Emocijoms kunkuliuojant, dešimtys protestuotojų buvo išvesdinti iš JAV Kapitolijaus už neteisėtą demonstraciją prieš minimo teisėjo paskyrimo patvirtinimą.

D. Trumpas, kalbėdamas Niujorke, kur dalyvauja Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje, išreiškė visišką savo paramą B. Kavanaugh.

„Yra galimybė, kad tai galėtų būti vienas pačių nesąžiningiausių, neteisingiausių dalykų, nutikusių kandidatams, bet aš palaikau teisėją Kavanaugh, – sakė D.Trumpas. – Kai žmonės staiga pasirodo po 36 metų ir 30 metų, ... ir staiga taip įvyksta, tai, mano nuomone, yra absoliučiai politiška.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Niekas taip neišduoda kaip akys,vien pažiūrėjus į jas tas šventas avinėlis meluoja,na kaip ir Trumpas.Labai abu vienodi.

Alis Petkus...

Alis Petkus... portretas
abu proceso dalyviai davė priesaiką... tai kažkuri pusė sako netiesą...

Anonimas

Anonimas portretas
Koks prezidentas toks ir jo rekomenduojamas teisėjas.šaunu
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių