B. Nemcovo nužudymu įtariamas Z. Dadajevas: parodymus daviau spaudžiamas prisipažinti

  • Teksto dydis:

Rusijos opozicijos politiko Boriso Nemcovo nužudymo pagrindiniu įtariamuoju laikomas Zauras Dadajevas trečiadienį teisme pareiškė, kad savo kaltę pripažino spaudžiamas ir mušamas.

Dė. B.Nmecovo nužudymo vasario 27 dieną sulaikyti penki asmenys. Anot teisėjo ir tyrėjų, tik Z.Dadajevas prisipažino nušovęs garsųjį politiką.

Rusijos naujienų agentūros trečiadienį citavo Z.Dadajevo žiodžius, esą jį pagrobė, mušė ir privertė prisipažinti nušovus B.Nemcovą.

„Trečio (mėnesio) penktą (dieną) buvau pagrobtas nepažįstamųjų. Nežinau, kur aš buvai, kurioje vietoje mane laikė. Tik trečio (mėnesio) septintą (dieną) man buvo pateiktas, jau Tyrimų komitete, nutarimas apie tai, kad aš sulaikytas“, – kalbėjo jis Maskvos teismo posėdyje trečiadienį.

„Mano parodymai buvo duoti spaudžiant ir diktuojant. Nėra jokių liudininkų, turiu alibi, žmogžudystės metu buvau namie, – pareiškė Z.Dadajevas. – Grasino man ir mano tarnybos draugui – taip ir bendradarbiavau“.

Teismo posėdyje kovo mėnesį Z.Dadajevas nepripažino savo kaltės ir atšaukė tyrėjams anksčiau duotą savo prisipažinimą, kai vienas Z.Dadajevą areštinėje aplankęs žmogaus teisių gynėjas, Andrejus Babuškinas, pranešė matęs kankinimo žymių Z.Dadajevo kūne.

Po posėdžio jo advokatas, Ivanas Gerasimovas, sakė, kad jo klientas iki arešto net nežinojo, kas tas B.Nemcovas.

Visi penki įtariamieji yra iš Čečėnijos Šiaurės Kaukaze. Tokia jų kilmė iškelia jautrų klausimą, nes daugelis rusų yra priešiški išeiviams iš Kaukazo.

Z.Dadajevas anksčiau buvo Čečėnijos policijos bataliono „Sever“ vadas.

B.Nemcovo nužudymas beveik prie pat Kremliaus sienų, sukrėtė Rusijos valdžios puolamus opozicijos šalininkus. Daugelis B.Nemcovo bendražygių ir draugų skeptiškai vertina čečėnišką šio nusikaltimo versiją; anot jų, nužudyti garsų politika itin atidžiai saugomoje teritorijoje netoli Kremliaus vargu ar įmanoma be oficialių asmenų įsikišimo.

Maskvos miesto teismas trečiadienį nutarė pratęsti Z.Dadajevo areštą dar vieną mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
kad visus itariamus nemcovo nuzudymu reikia isleisti i laisve.Uz tevynes parsidaveliu nuzudyma sodinti-didele kvailyste.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių