B. Netanyahu šeima šmeižto byloje išsikovojo 29 tūkst. eurų kompensaciją

  • Teksto dydis:

Izraelio teismas sekmadienį premjerui Benjaminui Netanyahu (Benjaminui Netanjahui) ir jo žmonai priteisė 29 tūkst. eurų šmeižto byloje dėl žurnalisto kaltinimų, kad per konfliktą ji jį išstūmusi iš automobilio.

Teismo dokumentuose teigiama, kad rašytojas Igalis Sarna turi sumokėti 60 tūkst. šekelių (15 tūkst. eurų) siekiančią kompensaciją B.Netanyahu ir 40 tūkst. šekelių jo žmonai Sarai, taip pat – dar 15 tūkst. šekelių teismo išlaidų.

Poros ieškinys siekė 280 tūkst. šekelių.

50 puslapių nuosprendyje sakoma, jog 2016 metų kovą I.Sarna savo „Facebook“ paskyroje parašė, kad pora naktį su keturių transporto priemonių kortežu keliavo iš Jeruzalės į Tel Avivą, bet staiga sustojo.

„Nebejaunas vyriškis aidint šauksmams buvo išstumtas ant kelio, – sakoma I.Sarnos įrašo išraše. – Tam tikra moteris nebenorėjo, kad jis liktų su ja automobilyje, tad pasijuokė iš visos apsaugos.“

Su žmona ir apsaugininkais 2017 metų kovą atvykęs į teismą, B.Netanyahu pareiškė, kad šis pasakojimas buvo išsigalvotas, „tokia netiesa, toks absurdas“.

Sekmadienį paskelbtame nuosprendyje teisėjas Azaria Alkalai (Azarija Alkalajus) paskelbė, kad I.Sarnos teiginių liudytojai nepatvirtino.

Kovą I.Sarna tvirtino, kad jo teiginius galintys pagrįsti liudytojai atsisakė eiti į viešumą. Jis teigė, kad šaltiniai „nenori atvykti, o aš jų priversti negaliu“.

Apie Netanyahu šeimą Izraelyje neretai sklinda įvairūs gandai, ir premjeras pareiškė šiuo atveju norįs atskleisti tiesą.

Poros atžvilgiu policija taip pat vykdo tyrimus dėl įtarimų korupcija ir valstybės lėšų švaistymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių