B. Obamos senelė Kenijoje anūkui paruoš tradicinių valgių

  • Teksto dydis:

Prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos) senelė, gyvenanti Kenijoje ir vadinama Mama Sarah (Mama Sara), penktadienį pažadėjo savo anūkui paruošti tradicinių valgių, kai jis vėliau šį mėnesį atvyks į šią Rytų Afrikos šalį, jo tėvo gimtinę.

„Kalbant apie maistą, kurį aš paruošiu Barackui per jo vizitą, aš paruošiu visus įmanomus tradicinius patiekalus“, – sakė ji lankydamasi Nairobyje savo genties Luo kalba per vertėją.

Ji gundė jį siūlydama įvairius patiekalus, – tarp jų ir žuvį, viščiuką, kukurūzų košę.

„Nesvarbu, ar Barackas yra senatorius ar prezidentas, – pridūrė ji. – Jis vaišinsis tuo, ką aš būsiu paruošusi“.

Mama Sarah buvo trečioji JAV prezidento senelio iš tėvo pusės, Husseino Onyango Obama (Huseino Onjango Obamos), žmona; ji gyvena Kogelo kaimelyje Kenijos vakaruose; čia yra ir daugiau JAV prezidento giminaičių.

Ji sakė prašiusi B.Obamos užsukti į Kogelą ir aplankyti savo tėvo kapą, bet nežinia, ar JAV prezidento vizito tvarkaraštyje numatytos kelionės už Nairobio ribų.

B.Obamos tėvas gimė Kogele ir augo ten kol išvažiavo mokytis į užsienį; tada jis Havajuose ir sutiko B.Obamos motiną amerikietę.

Nors Mama Sarah pagal kraujo ryšį nėra B.Obamos giminaitė, bet šis vadina ją senele ir yra kart ją aplankęs praeityje, kai dar nebuvo prezidentas.Šis B.Obamos apsilankymas Afrikos žemyne bus jau ketvirtas nuo 2009 metų, kai jis tapo prezidentu, tačiau pirmas vizitas Kenijoje.

Iki šiol surengti prezidentinio vizito į jo protėvių šalį neleido politinis skandalas.

Didžiąją dalį B.Obamos prezidentavimo laiko Kenijos prezidentas Uhuru Kenyatta (Uhuru Kenijata) buvo kaltinamas Tarptautiniame baudžiamajame teisme (TBT) Hagoje.

53 metų U. Kenyattai TBT buvo pateikti penki kaltinimai dėl jo įtariamo vaidmens organizuojant smurtą po rinkimų 2007 ir 2008 metais, kai žuvo 1,2 tūkst. žmonių ir turėjo palikti savo namus 600 tūkst.

U.Kenyatta neigė jam pateiktus kaltinimus, kol gruodį jie buvo panaikinti dėl įkalčių stokos, tad atsivėrė galimybė organizuoti JAV prezidento vizitą Kenijoje.

Apsilankęs Kenijoje, B.Obama dar vyks į Etiopiją, kur taps pirmuoju čia apsilankiusiu veikiančiu Amerikos vadovu. Etiopijos sostinėje Adis Abeboje yra 54 šalis vienijančios Afrikos Sąjungos būstinė.

Etiopija ir Kenija, svarbios Vašingtono partnerės saugumo srityje, yra prie pat fronto linijos kovose su Somalio ginkluota grupuote „Shebab“, laikoma „al Qaeda“ sąjungininke



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių