Baigiasi pabėgėlių perkėlimo terminas į ES

  • Teksto dydis:

Baigiasi terminas, iki kurio Europos Sąjungos (ES) šalys narės privalėjo priimti netoli 100 tūkstančių pabėgėlių ir taip sumažinti naštą su dideliais jų srautais susiduriančioms Italijai ir Graikijai.

Tokias kvotas pabėgėlių krizės įkarštyje 2015 metais nustatė Europos Komisija, tačiau iki šiol visoje Bendrijoje perkelti tik 26 tūkstančiai migrantų– maždaug ketvirtis kvotos.

Visiškai planą įgyvendino tik Malta, priėmusi 148 pabėgėlius. Tikslus beveik įgyvendino ir Suomija bei Airija.

Kitos bendrijos šalys smarkiai atsilieka arba pabėgėlių perkėlimo programai priešinasi.

Čekija iki šiol prieglobstį yra suteikusi tik 12 asmenų, tuo metu Lenkijos ir Vengrijos vyriausybės prieglobsčio prašytojus priimti apskritai atsisako, teigdamos, kad tai kelia grėsmę jų saugumui ir identitetui.

Lietuva yra priėmusi 382 pabėgėlius iš 671.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
JAV spec.pajėgose išimtinai juodukai, taip kad joms labai sunku vykdyt savo slaptas operacijas išimtinai 'baltuose' kraštuose... tai ir siekiama juos kiek 'pamarginti'.

Kirvis

Kirvis portretas
Juos ne i ES reikia kelti, o atgal i namus. Karai baigesi. Uzteks vykdyti sena masonu plana! Apie Lietuvos naikinima belieka patylet.

pavel

pavel portretas
šeip tai lietuva neturi priimti jokiu pabegeliu,čia briuselis nori o ne mes ,savu užtenka,kai kurie vaduotojai atejo prieš 60 m ir pamiršo išeiti
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių