Baltieji rūmai pasmerkė Kremlių: ragina paleisti suimtus demonstrantus

  • Teksto dydis:

Baltieji rūmai griežtai pasmerkė Rusiją, suėmusią šimtus pirmadienį protestuose prieš korupciją dalyvavusių žmonių.

Tai buvo vienas iš nedaugelio atvejų, kai prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracija sukritikavo Kremlių dėl žmogaus teisių pažeidimų.

Baltųjų rūmų atstovas Seanas Spiceris (Šonas Spaiseris) paragino Maskvą „nedelsiant paleisti visus taikius protestuotojus“, kurie buvo sulaikyti pirmadienį per Rusijoje vykusias demonstracijas.

„Rusijos žmonės nusipelnė vyriausybės, kuri remia atvirą keitimąsi idėjomis, skaidrų ir atskaitingą valdymą, lygybę prieš įstatymus ir galimybę naudotis savo teisėmis nebijant susidorojimo“, – pridūrė jis.

Pareigūnai pirmadienį sulaikė Rusijos opozicijos politiką Aleksejų Navalną ir apie 1,5 tūkst. jo šalininkų, kurie susirinko į visoje šalyje vykusius protestus prieš korumpuotą vyriausybę.

Baltieji rūmai sakė, kad žmogaus teisių stebėtojų ir žurnalistų sulaikymas prieštarauja „pagrindinėms demokratinėms vertybėms“ bei teigė ir toliau stebėsiantys situaciją Rusijoje.

D. Trumpo administracija retai komentuoja žmogaus teisių pažeidimus užsienyje ir dažnai giria Kremliaus vadovo Vladimiro Putino režimą.

Tuo tarpu buvusios JAV administracijos pareigūnai perspėjo, kad tokia pozicija gali padrąsinti autoritarinius režimus, ir šie, nejausdami jokio Vašingtono spaudimo, gali lengviau imtis susidorojimo su opozicija kampanijų.

Kritiką atmeta

Rusijos prezidento V. Putino atstovas nesutinka su Baltųjų rūmų kritika dėl šimtų opozicijos protestuotojų arešto.

Dmitrijus Peskovas antradienį sakė: „Mes nesutinkame su tokia klausimo formuluote.“

„Prieš tuos, kas pažeisdami įstatymus užsiėmė provokaciniais veiksmais, buvo imtasi veiksmų ... visiškai laikantis mūsų įstatymų“, – pridūrė D. Peskovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cely

cely portretas
paskolos pasiūlymas Sveiki Jūs ieškote finansavimo, kad atgaivintumėte savo veiklą, kad įgyvendintumėte projektą arba įsigytumėte butą, bet, deja, bankas jums kelia sąlygas, kurių jūs negalite įvykdyti. Aš siūlau paskolas nuo 5 000 eurų iki 50 000 000 eurų ir daugiau visiems asmenims, kurie sugebės grąžinti palūkanas už 3 proc. Per metus. Taigi, jei jums reikia paskolos, kad išeitumėte iš aklavietės arba norėdami patenkinti savo asmeninius poreikius, galite susisiekti su mumis elektroniniu paštu, norėdami gauti paskolą per 48 valandas. Pasiūlymas galioja visiems asmenims, rimtiems ir labai geram pobūdžiui. El. Paštas: celyalegria007@gmail.com NB: nėra sunku susilaikyti Ponia Cely Alegria Finance
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių