Baltuosiuose rūmuose – pirmosios D. Trumpo margučių ridenimo varžybos

  • Teksto dydis:

Atidarydamas savo pirmąsias Baltųjų rūmų galiniame kieme ant išpuoselėtos vejos rengiamas tradicines margučių ridenimo varžybas, į kurias susirinko tūkstančiai vaikų ir suaugusiųjų, JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) negailėjo pagyrų Amerikos stiprybei.

„Tai yra 139-osios margučių ridenimo varžybos. Tik pagalvokit – 139-osios“, – pirmadienį sakė D.Trumpas, sveikindamas šeimas, susirinkusias į kasmetinį renginį, kurį šiemet sujaukė lietus.

„Būsime stipresnė, didesnė ir geresnė valstybė nei kada nors anksčiau. Einame teisinga kryptimi“, – kalbėjo prezidentas apie tautos stiprybę, dar nesukakus 100 jo kadencijos dienų.

Balkone, iš kurio atsiveria vaizdas į didžiulę pievą, su D.Trumpu buvo jo žmona Melania (Melanija), jųdviejų 11-metis sūnus Barronas (Baronas) ir Velykų kiškis. Vėliau jie nusileido laiptais ir prisijungė prie maždaug 21 tūkst. žmonių, susirinkusių į didžiausią kasmet Baltuosiuose rūmuose rengiamą visuomeninį renginį.

Pradėdamas šventę D.Trumpas padėkojo savo žmonai už „ilgą darbą, kad (šventė) būtų tobula“.

Visgi būta ir spėlionių, ar Trumpų šeimynai pasiseks surengti tinkamą šventę. Atrodė, kad buvo planuoti pradėta pernelyg vėlai; be to, apie šventės datą buvo pranešta gerokai vėliau nei ankstesniais metais.

D.Trumpas ir pirmoji ponia neskubėjo Baltuosiuose rūmuose dalinti darbų, o mažiausiai vienas nuolat šioms varžyboms kiaušinius tiekiantis pardavėjas net parašė žinutę mėgstamiausiame D.Trumpo socialiniame tinkle „Twitter“, norėdamas jam priminti, kad artėja terminas užsakyti medinius kiaušinius, kurie per renginį dalijami kaip suvenyrai.

Tačiau 1878 metais pirmąkart surengtos kiaušinių ridenimo varžybos negalėjo neįvykti. Šiemet jos sutraukė mažiau žmonių nei pernai, kai bilietus įsigijo 35 tūkst. žmonių. Šiemet išliko tradicinis skaitymo kampelis, vieta, iš kur buvo rašomos žinutės JAV kariams, ir pramogų erdvė.

„Atnaujindami šią tradiciją dėkojame, kad prie mūsų prisidėjote“, – sakė pirmoji ponia.

Po kelių akimirkų D.Trumpas triskart sušvilpė duodamas startą vaikams, kurie stengėsi mediniais šaukštai nuridenti margučius nunešti iki finišo linijos. Vėliau jis, pirmoji ponia ir Barronas prisijungė prie vaikų, spalvinusių atvirukus, skirtus JAV kariams.

Šventėje taip pat dalyvavo ir vyresnieji D.Trumpo sūnūs Donas jaunesnysis ir Ericas (Erikas) su žmonomis bei dukra Tiffany (Tifani).

Septynerių metų Johnny Wilmeris (Džonis Vilmeris) iš Arlingtono, Virdžinijos valstijos, sakė, kad kiaušinių ridenimo varžybose jam pavyko užimti antrą vietą.

Jam šios margučių ridenimo varžybos buvo pirmosios, ir jis drauge su tėčiu Jacku (Džeku) laukdamas pasirodančio prezidento sakė, kad tai buvo „puiki“ patirtis.

Tuo tarpu skaitymo kampelyje M.Trump perskaitė susirinkusiems televizijos žvaigždės Kathie Lee Gifford (Keiti Li Giford) parašytą knygelę „Party Animals“, pabrėžiančią įvairovės svarbą.

Šventės dalyvius linksmino aktoriai, apsirengę įvairių personažų kostiumais: Elmas iš „Sesame Street“, katinas su skrybėle, vėžliukai nindzės ir Vašingtono beisbolo komandos „Nationals“ iš Pagrindinės lygos talismanai „Lenktyniaujantys prezidentai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių