Barselonos merė pasisako prieš galimą Katalonijos nepriklausomybės skelbimą

  • Teksto dydis:

Barselonos merė Ada Colau (Ada Kolau) pirmadienį paragino katalonų lyderį Carlesą Puigdemont'ą (Karlesą Pudžemoną) vienašališkai neskelbti Katalonijos nepriklausomybės, nes tai keltų riziką „socialinei darnai“.

Spalio 1-ąją įvykusio referendumo, kurį Madridas paskelbė prieštaraujančiu konstitucijai, rezultatai „negali būti paskatinimas paskelbti nepriklausomybę; jie sudaro galimybę pradėti dialogą ir tarptautinį tarpininkavimą“, sakė ji.

Po referendumo, kurio dalyviai didžiąja dauguma balsavo už nepriklausomybę, Katalonijos lyderis pagrasino paskelbti nepriklausomybę „artimiausiomis dienomis“. Antradienį jis dalyvaus šio turtingo regiono parlamento posėdyje.

A. Colau paragino visas puses sumažinti įtampą ir išspręsti „sunkiausią institucinę krizę nuo demokratijos atkūrimo Ispanijoje“.

Barselonos merės manymu, šios krizės „pagrindinis kaltininkas“ yra centrinė vyriausybė. A.Colau paragino Ispanijos premjerą Mariano Rajoy (Marianą Rachojų) vengti krizės eskalavimo ir nesiremti šalies konstitucijos straipsniu, kuris leistų centrinei valdžiai atimti iš Katalonijos dalį ar visą autonomiją.

„Nepriimkite jokio sprendimo, kuris sugriautų erdvę dialogui ir tarpininkavimui, – sakė A. Colau pirmadienį, kreipdamasi į M. Rajoy ir C. Puigdemont'ą. – Tai yra drąsiausias dalykas, kurį dabar galite padaryti.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Dar viena AMB'alietė.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių