Iš Belgijos prokuratūros pavogti po išpuolių Briuselyje atliktų skrodimų dokumentai

  • Teksto dydis:

Belgijoje už teroristinį nusikaltimą teistam asmeniui pareikšti kaltinimai dėl informacijos vagystės iš šalies prokuratūros, o tarp pavogtų dokumentų yra 2016 metų savižudžių sprogdintojų išpuolių Briuselyje aukų skrodimo ataskaitos, trečiadienį pranešė pareigūnai.

Įtariama, kad vyras pasisavino kompiuterio diską su šia informacija praėjusią savaitę, kai atvyko į lygtinio paleidimo susitikimą dėl anksčiau jam skirtos laisvės atėmimo bausmės, nurodė prokuratūra.

Šiam įtariamajam, įvardijamam kaip E. K. I., pareikšti kaltinimai dėl vagystės. Tačiau įtariamasis „kaltinimus neigia, o tyrėjams nepavyko rasti pavogtų daiktų“, sakoma pranešime.

„Kol kas dar anksti teigti, jog ši vagystė yra susijusi su kokiais nors konkrečiais dokumentais“, – priduriama jame.

Pavogtame standžiajame diske buvo kompiuterio duomenų atsarginė informacija, ne tik susijusi su konkrečia byla, sako prokurorai.

Prokuratūros atstovas Denisas Goemanas (Denisas Gemanas) pareiškė, jog „nėra nieko, leidžiančio manyti, kad ši vagystė yra susijusi su išpuoliais Briuselyje“, per kuriuos 2016 metų kovo 22 dieną žuvo 32 žmonės ir dar šimtai buvo sužeisti.

Atsakomybę už mirtininkų sprogdintojų išpuolius Briuselio oro uoste ir metropoliteno stotyje prisiėmė džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“.

Anot D. Goemano, šį vagystė įtakos bylai neturės, nes dokumentų originalai saugomi kitoje vietoje.

Su byla susipažinęs šaltinis informavo, jog įtariamasis kovėsi Sirijoje, kur prie džihadistų prisijungė tūkstančiai musulmonų iš Europos, įskaitant Belgiją.

Prokuratūra pranešė, kad 1991 metais gimęs įtariamasis buvo teistas vienoje teroristinėje byloje ir jam buvo skirta lygtinė penkerių metų laisvės atėmimo bausmė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių