Benediktas XVI atsistatytino „paliepus Dievui“

  • Teksto dydis:

Buvęs popiežius Benediktas XVI sakė, kad Dievas jam liepė atsistatydino ir kad jo įpėdinio „charizma“ patvirtina šį dievišką įkvėpimą, pranešė katalikų naujienų agentūra „Zenit“.

„Dievas man liepė“ atsistatydinti, pontifikas emeritas sakė vienam neseniai su juo susitikusiam lankytojui, sakoma trečiadienį Italijos žiniasklaidos paskelbtame „Zenit“ pranešime.

86 metų Benediktas XVI, kuriam buvo paliktas šis vardas, dabar gyvena buvusiame vienuolyne Vatikano teritorijoje ir nebesirodo viešumoje.

Su lankytojais jis susitinka labai retai, nurodė „Zenit“.

Benediktas XVI sukrėtė pasaulį, paskelbęs apie savo atsistatydinimą vasario 11 dieną, kai jis pareiškė atsisakantis Katalikų Bažnyčios vadovo pareigų dėl pašlijusios sveikatos ir apsiblaususio proto.

Gandus apie jo sunkią ligą Vatikanas greitai paneigė – kaip ir prielaidas, kad atsistatydinimą nulėmė didelio masto skandalas dėl nutekintos informacijos, atskleidusios vidines Šventojo Sosto intrigas.

Tačiau „Zenit“ citavo Benedikto žodžius apie jo „mistinę patirtį“, per kurią jis gavo dieviškąją žinią, paskatinusią „absoliutų troškimą“ bendrauti su Dievu privačiose maldose.

Agentūra taip pat nurodė, kad Benediktas sakė tikintis, jog jo įpėdinio popiežiaus Pranciškaus „charizma“ rodo, jog jo atsistatydinimas iš tikrųjų buvo „Dievo valia“.

Benediktas sekmadienį buvo išvykęs į popiežių vasaros rezidenciją Kastel Gandolfą netoli Romos, kur jis trumpai pasivaikščiojo po jos didelę teritoriją, bet šiaip pontifikas emeritas gyvena beveik visiškai atsiskyręs nuo pasaulio.

Pranciškus sakė, kad Benediktas yra tarsi „kartu gyvenantis senelis“, o informuoti šaltiniai teigia, jog jis reguliariai tariasi su savo pirmtaku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

J.Dabšauskui

J.Dabšauskui portretas
Tai yra netiesa.Apie tai rašo m.wiara.plDabšauskai privalai atšaukti netiesą kurią paskelbei savo portale "Tikiu"

psichiatras

psichiatras portretas
Kai žmogus kalba su dievu, tai religija. Kai dievas kalba su žmogumi, tai šizofrenija.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių