Berlyne tūkstančiai žmonių protestuoja prieš neonacių eitynes, jas atšaukė

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Berlyne vyko protestai prieš kasmetines neonacių eitynes, skirtas pagerbti Adolfo Hitlerio pavaduotoją Rudolfą Hessą, praneša naujienų agentūra dpa. Tačiau jos galutinai atšauktos dėl per mažo dalyvių skaičiaus.

Pasak policijos atstovės spaudai, apie 2 300 policijos pareigūnų budi Vokietijos sostinės Spandau rajone, kad išlaikytų atstumą tarp dviejų demonstrantų grupių ir užkirstų kelią smurto protrūkiui.

Neonacių eitynės žymi 31-ąsias R. Hesso savižudybės metines. 1941 m. jis vienas skrido lėktuvu iš nacistinės Vokietijos į Škotiją tikėdamasis susitarti dėl Antrojo pasaulinio karo pabaigos, tačiau buvo sulaikytas, o po karo kalintas Berlyne.

Kai kurie protestuotojai žadėjo blokuoti neonacių maršrutą iš Spandau centrinės traukinių stoties iki tos vietos, kur kadaise buvo sąjungininkų kalėjimas, kuriame kalintas R. Hessas.

Vokietijos įstatymai draudžia šlovinti R. Hessą. Nors eitynes kasmet raginama uždrausti, tačiau jos dažniausiai leidžiamos remiantis susirinkimų laisve Vokietijoje.

Eitynes atšaukė

Nors dėl menko dalyvių skaičiaus organizatoriai atšaukė kasmetines neonacių eitynes Berlyne, jie paskelbė patrauksiantys į naktiniu gyvenimu garsėjantį, Berlyno rytuose esantį, Friedrichshaino rajoną, kur planavo dalyvauti skubiai surengtoje demonstracijoje.

Nors abiejuose renginiuose dalyvauti turėjo apie 500 žmonių, tačiau eitynėse Spandau rajone pasirodė tik 50.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rapolas

Rapolas portretas
Cia kas, priimti "pabegeliai" jau savo tvarka Vokietijoje ivedineja? Juos reikia tremti is kur atsibaste!

Zieg Haill Freedom

Zieg Haill Freedom portretas
liberastai, tolerastai, globalistai ir dermokratai TURI PASTIPTI. Europa BUS LAISVA.

Otto Skorzeny

Otto Skorzeny portretas
Heil Hitler
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių