A. Berzinis: Latviją ir Gruziją sieja vienodas procesų supratimas

  • Teksto dydis:

Latviją ir Gruziją sieja tvirta draugystė, vienodas procesų ir ateities plėtros supratimas, pareiškė Latvijos prezidentas Andris Berzinis po susitikimo su Gruzijos prezidentu Georgijumi Margvelašviliu valstybinio vizito Gruzijoje metu.

„Mūsų šalių nepriklausomybės siekiai daugiau nei prieš dvidešimt metų išliko gyvi mūsų tautų atmintyje. Nuo tada nepriklausomybę pasiekusių mūsų šalių bendradarbiavimas žymiai išaugo“, – kalbėjo A.Berzinis, kurį lydi septynių ministrų ir 70 verslo atstovų delegacija.

Latvijos atstovai taip pat sakė, kad visada palaikė Gruzijos narystės Europos Sąjungoje ir NATO siekius, o A.Berzinis pabrėžė, jog Latvija labai vertina daug metų puoselėtą NATO ir Gruzijos partnerystę, ir kad Gruzija gerai pasirodė tarptautinėje misijoje Afganistane.

„Velso viršūnių susitikime patvirtinta NATO paramos programa atveria Gruzijai geras perspektyvas suartėti su Aljansu“, – kalbėjo A.Berzinis.

Pasak prezidento, vienas pagrindinių jo vizito tikslų yra abiejų šalių ekonominio bendradarbiavimo stiprinimas.

Kaip vieną svarbiausių abiejų šalių geopolitinio ir strateginio bendradarbiavimo krypčių prezidentas nurodė transporto ir tranzito, jungiančių dinamiškus Baltijos ir Juodosios jūros regionus, plėtrą. Tai svarbu ne tik dvišaliu požiūriu, bet ir Europai, nes atveria galimybę gauti dujas iš Kaspijos jūros regiono.

Ypatingas dėmesys derybose buvo skirtas Gruzijos Europos integracijos siekiams. Latvija dar kartą patvirtino remianti Gruziją jos pasirinktame kelyje. Latvija buvo viena pirmųjų valstybių, ratifikavusių ES ir Gruzijos asociacijos sutartį.


Šiame straipsnyje: LatvijaGruzijaAndris Bėrzinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių