Beveik 400 tūkst. britų jau pasirašė reikalavimą surengti referendumą dėl „Brexit“

  • Teksto dydis:

Maždaug 378 tūkst. žmonių pasirašė peticiją internete, kuria reikalaujama organizuoti referendumą dėl galutinių Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš Europos Sąjungos sąlygų.

Peticiją parengė britų dienraščio „The Independent“ žurnalistai. Parašų rinkimas dar nebaigtas, todėl pasirašiusiųjų skaičius dar didės.

„Nepriklausomai nuo to, kaip balsavote referendume dėl Didžiosios Britanijos išstojimo iš ES, nusipelnėte galimybės pareikšti galutinę nuomonę apie galutinį susitarimą“, – rašoma peticijoje.

Joje pažymima, kad 2016 metais vykusiame referendume britams reikėjo atsakyti tik į bendro pobūdžio klausimą, ar jie nori, kad Britanija toliau liktų ES nare, ar kad pasitrauktų iš Bendrijos, o dabar gyventojams turėtų būti suteikta galimybė pasisakyti dėl galutinių „Brexit“ sąlygų.    

„Dabar faktai tampa akivaizdesni. Atėjo laikas žmonėms pareikšti galutinę nuomonę apie realų susitarimą. Ir tai reikia padaryti iki to momento, kol dar ne per vėlu“, – rašoma peticijoje.

Pastaruoju metu Britanijoje verda aistros dėl šalies pasitraukimo iš ES sąlygų. Šį mėnesį dėl nesutarimų šiuo klausimu iš vyriausybės pasitraukė užsienio reikalų sekretorius Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) ir „Brexit“ sekretorius Davidas Davisas (Deividas Deivisas). Jie pasisakė už vadinamąjį kietą išstojimą iš ES ir nesutiko su premjerės Theresos May (Terezos Mei) parengtu „Brexit“ planu.  

Po D. Daviso atsistatydinimo britų žiniasklaida rašė, kad jo santykiai su Bendrijos vyriausiuoju „Brexit“ derybininku Micheliu Barnier (Mišeliu Barnjė) buvo įtempti, ir dabar Londonas viliasi, naujuoju „Brexit“ sekretoriumi paskyrus Dominicą Raabą (Dominiką Rabą) santykiai pagerės.

Praėjusią savaitę Th. May pareiškė, kad nuo šiol ji asmeniškai vadovaus deryboms dėl šalies pasitraukimo iš ES.

Planuojama, kad Jungtinė Karalystė pasitraukimo iš Bendrijos procesą užbaigs 2019 metų kovo 29 dieną.


Šiame straipsnyje: BrexitDidžioji BritanijaES

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Čia tie 'britai' kurie nelegaliai į tą GB atvyko?..

juk

juk portretas
tie elitiniai pidlordai scotlandjardui tarpininkaujat visom isgalem masonams pritariant nekencia europos ir savo zmoniu jei nesiskaito su tautos nuomone ir tie konservuoti seniai nenori uzleisti vietos jaunimui tas pat dedasi ir pas mus kur socmafijos deka sali paliko milijonas tautieciu......
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių