Brazilijos prezidentas kaltinamas bandęs trukdyti korupcijos tyrimui

  • Teksto dydis:

Brazilijos generalinis prokuroras penktadienį apkaltino prezidentą Michelį Temerą (Mišelį Temerą) bandžius sužlugdyti didžiulį korupcijos tyrimą.

M.Temeras ir įtakingas senatorius Aecio Nevesas (Aesijus Nevesas) buvo tarp tų, „kas bandė neleisti tyrimams žengti į priekį“, dokumentuose, kuriuos paskelbė Aukščiausiasis Teismas, rašė generalinis prokuroras Rodrigo Janotas (Rodrigu Žanotas).

M.Temeras ketvirtadienį kreipdamasis į tautą per televiziją griežtai atsisakė atsistatydinti, teisėsaugai pradėjus tyrimą dėl įtarimų, kad jis neva leido sumokėti už tylėjimą vienam politikui, įkalintam už korupciją.

M.Temerui reikia išlaikyti pakankamą paramą Kongrese, kad jis galėtų atremti raginimus pradėti jo apkaltą – vos metai po to, kai jis perėmė prezidento postą po savo pirmtakės Dilmos Rousseff (Dilmos Rusef) apkaltos.

Sekmadienį Brazilijos politinės krizės temperatūra kils dar labiau – kairiųjų grupės, reikalaujančios M.Temero atsistatydinimo, visoje šalyje planuoja protestus, kurių dalyvių skaičius bus vertinamas kaip visuomenės nuotaikų indikatorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių