„Brexit“ be susitarimo JK ir ES verslui kainuos 80 mlrd. JAV dolerių per metus

  • Teksto dydis:

Jungtinės Karalystės išstojimas iš Europos Sąjungos be normalaus prekybos susitarimo, vadinamasis „kietasis“ „Brexit“, pridarys Didžiosios Britanijos ir Bendrijos įmonėms žalos už maždaug 58 mlrd. svarų sterlingų (80,4 mlrd. JAV dolerių) per metus, nurodoma konsultacijų įmonės „Oliver Wyman“ ir teisininkų firmos „Cifford Chance“ atlikto tyrimo išvadose.

Kaip skelbia CNBC, ekspertai įvertino potencialius ES eksportuotojų nuostolius 31 mlrd. svarų per metus, o Britanijos kompanijų – 27 mlrd. svarų per metus.

Jeigu šalims nepavyks susitarti dėl prekybos susitarimo, abi pusės įves importo muitus ir sukurs naujų kliūčių užsienio prekybai. Jeigu po „Brexit“ ES ir Britanija grįš prie Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) taisyklių, didžiausių išlaidų patirs automobilių gamybos pramonė.

„Mes stebime, kaip geriausiai pasirengusios kompanijos imasi apsisaugojimo priemonių, vertindamos tiesioginį poveikį sau, tiekimo grandinei, klientams ir konkurentams. Deja, mes matome, kad nedidelės kompanijos šiuo metu yra mažiausiai gebančios imtis tokių veiksmų“, – pažymėjo „Oliver Wyman“ partneris Kumaras Iyeris (Kumaras Ajeris).


Šiame straipsnyje: BrexitESJK

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Che - tai nuostoliai kuriuos patirs tarpnacionaliniai prekybiniai susivienijimai; bet - ko nepasisavins tie prekybininkai tas liks ŠALIMS!

juk

juk portretas
viskas buvo daroma del ivaizdzio ir kur svarai nukeliaus irgi zinoma tik mes liksim prie suluzusios geldos ir jau esame.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių