„Brexit“ gali „sunaikinti“ JK automobilių sektorių

  • Teksto dydis:

Trečiadienį pagrindinės Didžiosios Britanijos lobistų verslo grupės prezidentas įspėjo, kad šalies automobilių pramonė rizikuoja „išnykti“, kai šalis atsidurs už Europos Sąjungos (ES) muitų sąjungos ribų.

„Jeigu neturėsime muitų sąjungos, kai kurie Jungtinės Karalystės gamybos sektoriai gali tiesiog išnykti“, – naujienų tarnybos BBC radijui sakė Britų pramonės konfederacijos (CBI) prezidentas Paulas Drechsleras.

Jis akcentavo, kad automobilių pramonei grėsmę kelia „būsimi prekybos su bloku sunkumai“ po „Brexit“. Įrodymų, kad šis šalies pasirinkimas duotų ekonominės naudos Didžiajai Britanijai P. Drechsleras neįžvelgia. Pasak jo, tai tėra mitas, o nežinomybė jau dabar verčia įmones atidėti investicijas.

„Brexit“ rėmėjai tiki konkurencijos ir produktyvumo augimu po Jungtinės Karalystės pasitraukimo iš Bendrijos. Kai kurių ekonomistų teigimu, būtent ES protekcionizmas stabdo Didžiosios Britanijos ekonomikos plėtrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
"Tik nereikia anglų gąsdint". O jei nekurie verslinYkai neturi strateginio mąstymo, tesugeba tik į kelnes leist, tai tokių verslinYkų net nereikia.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių