„Brexit“ sukeltos kliūtys kiekvienam namų ūkiui gali kainuoti po 1000 svarų

  • Teksto dydis:

Vadinamojo „Brexit“ sukeltos prekybos kliūtys kiekvienam šalies namų ūkiui gali kainuoti iki 1 tūkst. svarų, praneša naujienų tarnyba BBC.

Pasaulinė konsultacijų bendrovė „Oliver Wyman“ savo būsimame pranešime teigia, kad pagal neigiamą scenarijų dideli importo tarifai ir reguliavimo kliūtys gali šalies ekonomikai kainuoti 27 mlrd. svarų.

Prekybos centrų ir restoranų verslo pelnas gali sumenkti dėl nutrauktos tiekimo grandinės. Tikėtina, kad išlaidos bus perkeltos ant vartotojų pečių.

Ekonomistai, remiantys „Brexit“, teigia, kad tokia pasitraukimo kaina yra sureikšminta ir siejasi tik su vidaus ekonomine padėtimi. Jų teigimu, pasitraukusi iš Bendrijos Jungtinė Karalystė klestės. Šalies vyriausybei svarbus bendradarbiavimas su ES prekybos srityje.

Kita vertus, gali prireikti 2,3 proc. pakelti kainas, kad Didžiosios Britanijos verslas uždirbtų tiek, kiek ir prieš „Brexit“. Anglijos centrinis bankas teigia, kad pasitraukimo procesas jau kainuoja šalies namų ūkiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juk

juk portretas
reikia gi islaikyti dykaduoniu karaliska seima tai nostalgiska atgyventu paprociu mada kurios britu konservatizmas bijo atsisakyti kraudama D islaidas ant savo tautieciu galvu . vokieciai prancuzai atsikrate jais tik liko kelios danija svedija ir ktafrikos karaliuku.......

taigi

taigi portretas
Brexitinis titanikas yra siknos skyle.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių