Britų ministras atsistatydino dėl „siaubingos klaidos“ ruošiant „Brexit“ susitarimą

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos susisiekimo ministras Jo Johnsonas (Džo Džonsonas) penktadienį atstatydino iš pareigų ir pavadino siūlomą susitarimą dėl „Brexit“ sąlygų „siaubinga klaida“, kurią galima ištaisyti tik dar vienu referendumu dėl narystės Europos Sąjungoje.

J. Johnsonas, agitavęs už pasilikimą Bendrijoje prieš 2016-ųjų referendumą, yra Boriso Johnsono (Boriso Džonsono) – įtakingo „Brexit“ šalininko, kuris liepą dėl nesutarimų su premjere atsistatydino iš užsienio reikalų sekretoriaus pareigų – jaunesnis brolis.

„Vis aiškiau suprantu, kad ruošiamas susitarimas dėl pasitraukimo... bus siaubinga klaida“, – aštraus tono atsistatydinimo rašte aiškina politikas.

„Būtų visiškai teisinga vėl kreiptis į žmones ir paprašyti jų patvirtinti sprendimą palikti ES. Jeigu jie tai padarys – leisti jai tarti lemiamą žodį: ar išstojame su ministrės pirmininkės susitarimu, ar be jo“, – pridūrė jis.

Pranešama, kad vyriausybės vadovė Theresa May (Tereza Mei) netrukus pasieks susitarimą dėl „skyrybų“ su Briuseliu, liekant vis mažiau laiko iki planuojamo Britanijos pasitraukimo iš ES kitų metų kovo 29-ąją.

Šiame susitarime bus numatyta 39 mlrd. (47 mlrd. eurų) suma, kurią Londonui teks sumokėti  už išstojimą. Juo taip pat bus užtikrintos piliečių teisės ir bus paskelbtas pereinamasis laikotarpis, kurio metu JK laikysis ES taisyklių.

Britų ir Europos derybininkai vėliau mėgins susitarti dėl būsimų ilgalaikių dvišalių santykių.

Tačiau savo atsistatydinimo pareiškime J. Johnsonas pabrėžė, kad dėl šio susitarimo Britanija taps „ekonomiškai silpnesne, neteks balso svarstant ES taisykles, kurių privalo laikytis, ir sulauks daug metų truksiančio neapibrėžtumo verslo srityje“.

Jis pridūrė, kad alternatyvus scenarijus – pasitraukimas iš Bendrijos be jokio susitarimo – taip pat padarytų „mūsų valstybei neapsakomos žalos“.

„Versti valstybę rinktis iš dviejų itin nepatrauklių variantų – vasališkumo ir chaoso – reikštų britų vykdomos politikos nesekmę, nematytą nuo Sueco kanalo krizės laikų“, – pareiškė J. Johnsonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Na ir ekit kuo toliau mazais zingsneliais

ju

ju portretas
aisku kad viskas vyko del ivaizdzio pagal masonu scenariju ir scotlandjardo ir pentagono programa kur tauta lieka uz borto nes yra karaliene o jav isviso tautos neturi tik piliecius kurie nekencia 1 kito ir iki pilietinio K 1 zingsnis.......

...

... portretas
VISOS sąjungos su laiku subyra, GB naudojasi proga kai tai galima padaryt civilizuotai ir su nauda sau.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių