Būsimasis finansų ministras: Vokietija nenurodinės ES šalims dėl ekonomikos

  • Teksto dydis:

Vokietija daugiau nebenurodinės kitoms Europos šalims dėl jų ekonomikos, sako Olafas Scholzas, būsimasis turtingiausios Euro zonos valstybės finansų ministras, praneša AFP.

Vokietijos socialdemokratų partija (SDP) anksčiau šią savaitę pasiekė susitarimą dėl koalicinės vyriausybės sudarymo su kanclerės Angelos Merkel vadovaujamais konservatoriais (CDU ir CSU). SDP narys O. Scholzas sako, kad Vokietija neturėtų aiškinti kitoms Europos valstybėms kaip joms tvarkytis.

„Be abejo, praeityje buvo padaryta klaidų“, – O. Scholzas sakė žurnalui „Der Spiegel“, turėdamas omeny savo pirmtako Wolfgango Schauble'ės politiką, kuris buvo atsakingas už itin kritikuojamą Vokietijos prekybos perteklių.

Vokietijos prekybos partneriai ir tarptautinės institucijos – pavyzdžiui, Tarptautinis valiutos fondas, – nuolat ragina Berlyną didinti išlaidas ir daugiau investuoti skatinant paklausą bei taip netiesiogiai prisidėti prie kitų šalių ekonomikos augimo.

Tačiau Vokietijos valdžios atstovai tikina, kad prekybos perteklius atspindi „pagaminta Vokietijoje“ ženklo galią, o jie neturi svertų, kad paragintų įmones ar pavienius asmenis didinti išlaidas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių