Buvęs JAV viceprezidentas: V. Putinas turi planų dėl Baltijos šalių

Buvęs JAV viceprezidentas Dickas Cheney (Dikas Čeinis) perspėjo, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas kelia pavojų tarptautiniam saugumui ir „turi planų dėl Baltijos šalių“.

„Šaltojo karo ir Sovietų Sąjungos pabaigą jis (V.Putinas - BNS) laiko katastrofa. Manau, jis siekia ištaisyti tai, ką laiko katastrofa. Manau, jis turi planų dėl Baltijos šalių - Estijos, Lietuvos ir Latvijos“, - per paskaitą Delyje laikraščio „The Economic Times“ surengtoje konferencijoje sakė D.Cheney.

Pasak D.Cheney, Kremlius siekia susilpninti NATO, šiam tikslui telkiama ginkluotė Karaliaučiaus krašte tarp Lietuvos ir Lenkijos. Jis taip pat tikino, jog nėra jokių abejonių, kad V.Putinas bandė daryti įtaką pernai vykusiems JAV prezidento rinkimams.

76 metų D.Cheney buvo JAV viceprezidentas 2001-2009 metais. Jis laikomas vienu iš įtakingiausių „vanagų“ - griežtos linijos šalininkų - prezidento George'o W.Busho (Džordžo V.Bušo) administracijoje.

D.Cheney kalbą galima peržiūrėti internetu nuo 14 min. 30 sek.: 

Rusijai 2014 metais aneksavus Ukrainos Krymo regioną, NATO atsiuntė papildomų pajėgų į Baltijos šalis ir Lenkiją, kad atgrasytų Maskvą nuo galimų provokacijų regione.

Rusija tikina neturinti jokių teritorinių ambicijų ir sako, kad NATO veiksmai kelia grėsmę jos saugumui.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sanimideg

Sanimideg portretas
Lietuva nuo 1387 m. tapo Vatikano imperialistinus ambicujos atlikejas pries Rusija ir rusus kaip staciatikus. Imperialistine kataliska LDK okupavo 400 m. rusu teritorijos kuriose vykdavo Vatikano prozelitizmo politika pries staciatikus.

Anonimas

Anonimas portretas
NESAMONE KAD NATO GRESIA RUSIJOS SAUGUMUI.VISI NORI TIK APSIGINTI.MES SAUGESNI NAO BUDAMI.KARAS YRA BAISUS DALYKAS.ISIVAIZDUOKIT ATJUNGIA DUJAS ELEKTRA VANDENI.KAIP MES ISGYVENTUME DAUGIABUCIUOSE.KUR VALGYT PASIDARYTUME.MAISTAS DVIGUBAI PABRANGTU O PENSIJU GAL NEGAUTUME.NORS UKRAINOJE VISO KARO METU MOKEJO PENSIJAS.GERIAU MOKEKIM NATO TEGU MUS SAUGOJA KAD TIK KARO NEBUTU.LIETUVA PRAVAZIAVIMAS RUSAMS I KALININGRADA.JIEMS BUTUME REIKALINGI

protingiem

protingiem portretas
protingam lietuvos pilieciu ir taip aisku ko nori rusenai nori visus pabaltijo gyventojus paversti rusofobais ir fasistais kad galetu atvaziuoti su tankais gelbeti rusakalbiu 500 metu tas pats vyksta su jais mongoloidu ir azijieciu kraujas juose nikada nenustos vires rudenio apmokymai putino rusijai reikalingi kad atitrauktu zmoniu demesi nuo revoliucijos metiniu tie apmokymai gali ir uzsitesti o norint uztesti apmokymus reikia priezasties ta priezasti jus pamatysi rudeni ramiai sie apmokymai nesibaigs geriausiu atveju rusu tankai baltarusijoj pasiliks prie lietuvos sienu
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių