Buvęs sovietinis disidentas V. Bukovskis apkaltintas dėl nepadorių vaikų nuotraukų

  • Teksto dydis:

Buvęs rusų disidentas Vladimiras Bukovskis ateinantį mėnesį turės stoti prieš Didžiosios Britanijos teismą, kai jam buvo iškelti 11 kaltinimų, susijusių su nepadoriomis vaikų nuotraukomis, pirmadienį pranešė prokurorai.

72 metų V.Bukovskis buvo vienas iš balsingiausių veikėjų, kritikavusių Sovietų Sąjungos vykdytas pastangas nutildyti politinius disidentus, uždarant juos psichiatrinėse ligoninėse. Jis pats daug metų praleido sovietiniuose kalėjimuose, bet persikėlė gyventi į Britanijos universitetinį Kembridžo miestą, kai buvo paleistas pagal apsikeitimo kaliniais sutartį tarp Maskvos ir Vašingtono.

Britanijos karūnos prokurorų tarnyba (CPS) nurodė, kad V.Bukovskiui iškelti penki kaltinimai dėl nepadoraus vaikų fotografavimo, penkių nepadorių vaikų nuotraukų laikymo ir vienos draudžiamos nuotraukos laikymo.

„Po Kembridžšyro policijos atlikto tyrimo padarėme išvadą, kad įrodymai pakankami ir kad yra viešasis interesas vykdyti Vladimiro Bukovskio teisminį persekiojimą“, – sakoma prokuratūros pranešime.

Jis stos prieš teismą Kembridžšyre gegužės 5 dieną.

V.Bukovskis dėl savo aktyvizmo pirmąkart buvo suimtas Sovietų Sąjungos valdžios 1971-aisiais ir 12 metų praleido kalėjime.

Šis iškilus sovietų disidentas buvo vienas pirmųjų, paskelbusių detalių apie psichiatrinių įstaigų naudojimą politiniams kaliniams bausti, o ta informacija sukėlė tarptautinės bendruomenės pasipiktinimą.

1976 metais sovietų vyriausybė jį iškeitė į Čilės komunistų partijos lyderį Luisą Corvalaną (Luisą Korvalaną). Disidentas išvyko gyventi į Didžiąją Britaniją ir įsikūrė Kembridže.

V.Bukovskis griežtai kritikavo Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną ir kaltino Maskvą 2006 metais suorganizavus buvusio šnipo Aleksandro Litvinenkos nunuodijimą Londone radioaktyviu poloniu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių