Buvusi Gvatemalos viceprezidentė nuteista 15,5 metų kalėti už korupciją

  • Teksto dydis:

Gvatemalos teismas pripažino buvusią šalies viceprezidentę Roxaną Baldetti kalta dėl nusikalstamos organizacijos, kuri grobė biudžeto lėšas, sudarymo ir nuteisė ją 15,5 metų kalėti.

Gvatemalos teismas pripažino buvusią šalies viceprezidentę Roxaną Baldetti kalta dėl nusikalstamos organizacijos, kuri grobė biudžeto lėšas, sudarymo ir nuteisė ją 15,5 metų kalėti.

Tai antradienį pranešė naujienų agentūra EFE, cituodama nuosprendį, kurį antradienį paskelbė teisėjas ypatingosioms byloms Pablas Situmulis.

Teismas konstatavo, kad R. Baldetti sudarė nusikalstamą grupę, kuri pardavinėjo valstybės struktūroms priemones vandeniui Gvatemalos Amatitlano ežere valyti. Valymo priemonės buvo perkamos iš Izraelio bendrovės „M. Tarcic Engineering LTD“, bet vėliau paaiškėjo, jog tai buvo viso labo tik druskos, chloro ir vandens mišinys.

Teismo verdikte pažymima, jog R. Baldetti naudojosi valstybiniais įgaliojimais, vykdydama nusikalstamą veiklą. Jos sudaryta 12 žmonių nusikalstama grupė pagrobė iš šalies biudžeto kelis milijonus dolerių.

R. Baldetti neigia nusikaltusi.

Politikė ėjo Gvatemalos viceprezidentės pareigas nuo 2012 iki 2015 metų.

2015 metų pavasarį Generalinė prokuratūra ir JT finansuojama Kovos su neteisėtumu Gvatemaloje komisija išaiškino korupcinę schemą šalies muitinės veikloje. Korupcijos skandalas sukėlė didžiausią per daugiau kaip 30 pastarųjų metų politinę krizę šioje Centrinės Amerikos šalyje ir privertė R. Baldetti atsistatydinti. Tų pačių metų rugpjūčio pabaigoje ji buvo suimta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kada Lietuvoje

Kada Lietuvoje portretas
Taip bus???

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
OT TAIP.O ČIA SUKNISTO PINIGUS SKAIDRIAI MYLINČIO MASIULIO SU ŠAIKA NEGALI IŠAIŠKINT IR NUTEIST.MATOMAI SKAIDRŪS IR TEISĖSAUGININKAI.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių