Čekijos premjeras: Europa pabėgėliams yra uždaryta

  • Teksto dydis:

Čekijos premjeras Andrejus Babišas pareikalavo griežtesnės ES pabėgėlių politikos.

„Mes pirmiausiai turime pasiųsti aiškų signalą, kad Europa (pabėgėliams) uždaryta ir daugiau niekas čia negali atvykti“, - interviu Prahos dienraščiui „Pravo“ sakė dešiniojo populistinio judėjimo ANO įkūrėjas.

Kartu Europos žinia, anot A. Babišo, turi skambėti taip: „Likite namuose, tada mes padėsime jums ten!“ Ministras pirmininkas pabrėžė, kad svarbu kalbėti aiškiai. „Jei aš pasakiau, kad mes nepriimsime nė vieno nelegalaus migranto, tai taip ir bus“, - aiškino A. Babišas.

EPA-ELTOS nuotr.

Čekijos premjeras dar kartą atmetė pabėgėlių padalijimą ES šalims pagal kvotas. „Aš savo europiečiams pokalbių partneriams nuolat sakau savo nuomonę, kad niekas negali priversti mūsų ką nors priimti. Tik Čekija sprendžia, kas pas mus gali gyventi“, - sakė jis.

Iš Slovakijos kilęs verslininkas A. Babišas Čekijoje tapo multimilijardieriumi. Jis Čekijoje mėgstamas ne tik dėl savo prieš pabėgėlius nukreiptos retorikos, bet ir dėl to, kad pateikia save kaip kovotoją su „korumpuotu elitu“.

Italija grasina grąžinti migrantus į Libiją

Italijos vidaus reikalų ministras Matteo Salvini (Matėjas Salvinis) grasina į Libiją grąžinti 177 migrantus, kuriuos buvo išgelbėti Italijos pakrančių apsaugos laivas, prisišvartavęs Maltoje.

M. Salvini sekmadienį pareikalavo, kad migrantus priimtų kitos Europos šalys po to, kai jo kolega iš Maltos Michaelis Farrugia (Michaelis Farudžija) tvirtino, kad „vienintelis sprendimas“ migrantus išgelbėjusiam laivui „Diciotti“ yra prisišvartuoti Italijai priklausančioje Lampedūzos saloje.

„Diciotti“ nuo Lampedūzos nuplaukė išgelbėjęs migrantus rugpjūčio 16 dieną. Italija paprašė Maltos priimti migrantus, bet Malta atsisakė teigdama, kad laivas nebuvo atsidūręs nelaimėje, o migrantai atsisakė Maltos pagalbos ir norėjo toliau keliauti į Italiją.

Sekmadienį „Twitter“ paskelbtoje žinutėje M. Farrugia kaltino Italiją, kad ši migrantus Maltos vandenyse gelbėjo „tik todėl, kad jie neįplauktų į Italijos vandenis“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
kodel JAV ne visus isileidzia? valstybe didziule,vietos uztektu begliams k[kaip venckienems] taciau JAV imigrantu "kailiukus "purena ilgai ,kol issiaiskina kas ir ko atvyko. Na ,o I europa lyg tarakonu gaujos be dokumentu---====pasislinkit mes atvykom ,bet ar Mes juos kvietem??!! o dabar jau ir savus [protaujancius!!] nutars bausti !! apsurdas , kodel tie jaunuoliai palieka savo salis bedoje ===tarpusavio nesutarimuose ?? geda. mums tokiu irgi nereiketu skatinti.taip neperseniai baigesi antras pasaulinis karas patys uzgydem savo tevynes griuvesius [nuniokotus rudojo fasistinio maro]] europieciai nori ramybes o dabar slenka "invazoriai" nenusiteike dirbti nusiteike IMTI ir imti gresmingai ...kas sustabdys nauja invazija? ka miauksi musu ishrinktieji??? geda

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO portretas
GRYBAUSKAITĘ - KGB MAGNOLIJĄ Į KALĖJIMĄ!

hara

hara portretas
Ir visus jau atvykusius, kuo skubiau deportuoti is ES. Kitatikius pirmiausia.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių