D. Cameronas atšaukė vizitą į Daniją

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) atšaukė ketvirtadieniui į Daniją numatytą vizitą, kuriuo ketino pradėti savo kelionę po Europos šalis, Danijos ministrei pirmininkei Helle Thorning-Schmidt (Helei Torning-Šmit) paskyrus visuotinius rinkimus birželio 18 dieną.

„Ministras pirmininkas nebevyks rytoj derybų į Kopenhagą“, – sakoma D.Camerono atstovo pranešime trečiadienį, kai Danija paskelbė apie kitą mėnesį vyksiančius rinkimus.
„Ministro pirmininko programa prasidės per pietus Hagoje ir toliau vyks kaip buvo suplanuota“, – nurodoma pranešime.

Iš Nyderlandų D.Cameronas ketvirtadienį dar turėtų skristi į Prancūziją, o penktadienį apsilankyti Lenkijoje ir Vokietijoje. Britanijos premjeras su kolegomis turėtų kalbėtis apie ES reformas, kurių jis siekia prieš tai, kai bus surengtas referendumas dėl Britanijos narystės, turintis įvykti iki 2017 metų pabaigos.

D.Cameronas nori pasikalbėti su kitų 27 šalių vadovais prieš kito mėnesio pabaigoje įvyksiantį Europos Vadovų Tarybos susitikimą, ir pristatyti jiems numatomas tokias reformas, kaip migrantų srauto į Britaniją mažinimas.

H.Thorning-Schmidt yra ištekėjusi už Stepheno Kinnocko (Stiveno Kinoko), kurio tėvas yra buvęs britų leiboristų lyderis ir naujai išrinktas parlamento narys, atstovaujantis šiai opozicinei centro kairiajai partijai.

Pagal rinkimų tvarką balsavimas Danijoje turėjo būti surengtas iki rugsėjo 14 dienos.

Naujienų agentūros „Ritzau“ surengta viešosios nuomonės apklausa, kurios rezultatai buvo paskelbti pirmadienį, rodo, kad Danijos kairiojo sparno vyriausybę ir jos politinius sąjungininkus palaiko 45,6 proc. rinkėjų, o opoziciją, kuriai priklauso ir antiimigracinė Danijos liaudies partija (DPP), remia 54,2 proc. danų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių