D. Cameronas: Ukraina turi teisę naudoti Didžiosios Britanijos suteiktus ginklus taikiniams Rusijoje

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Davidas Cameronas, ketvirtadienį Kyjive duodamas interviu naujienų agentūrai „Reuters“ pasakė, kad Ukraina turi teisę naudoti jo šalies suteiktus ginklus pulti taikinius Rusijos teritorijoje.

Ministro teigimu, Ukraina pati renkasi, kuriuos taikinius atakuoti.

„Ukraina turi tokią teisę, Rusijai suduodant smūgius Ukrainos viduje...“, – kalbėjo D. Cameronas, atkreipdamas dėmesį, kad Ukraina jaučia poreikį užtikrinti, kad ginasi nuo agresoriaus.

Britų užsienio reikalų sekretorius pažadėjo Ukrainai kasmet skirti po tris milijardus svarų (3,74 mlrd. JAV dolerių) karinės pagalbos, kuri bus teikiama „tol, kol reikės“.

Aukščiausiojo rango Didžiosios Britanijos diplomatas taip pat pasveikino po ilgos gaišaties JAV Kongreso pagaliau skirtą 60 mlrd. JAV dolerių pagalbos paketą.

„Jis yra absoliučiai būtinas, ir ne tik dėl to, kad padės šalį aprūpinti ginkluote, bet ir todėl, kad pakels ukrainiečių dvasią“, – sakė jis.

D. Cameronas 2010–2016 m. buvo Jungtinės Karalystės ministru pirmininku, o praėjusį lapkritį vėl grįžo į vyriausybę, užimdamas JK užsienio reikalų sekretoriaus pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

> kas tas

  > kas tas  portretas
Tas barzdotas antikristas, 95 kvartalo koksinis klounas.

Pagieža

Pagieža portretas
Kada tie padlos anglosaksai, bei kitos es šalys pabaigs tiekti nacistams ginkluotę, tai ir spec. operacija baigsis, bet jankiams reikia iki paskutinio ukrainiečio.

Anonimas

Anonimas portretas
JAU NEBE DIDŽIOSIOS BRITANIJOS....DEJA.....O BRITIŠKI GINKLAI JAU YRA MASKVOJE TARP KITO SUNAIKINTO VAKARIETŠKO ŠLAMŠTO PARODOJE....
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių