D. Camerono ir E. Milibando dvikova davė startą Britanijos rinkimams

  • Teksto dydis:

Nei Davidui Cameronui (Deividui Kameronui), nei jo varžovui Edui Milibandui (Edui Milibandui) nepavyko suduoti triuškinamo smūgio per pirmąją Didžiosios Britanijos rinkimų kampanijos kovą televizijoje, penktadienį sakė ekspertai.

Ši televizijos laida tapo startiniu šūviu, skelbiančiu apie prasidedančią gegužės 7 dieną vyksiančių visuotinių rinkimų, kurių baigti sunku prognozuoti, kampaniją.

Per pusantros valandos trukusią televizijos laidą ketvirtadienį vakare premjeras D.Cameronas iš centro dešiniųjų Konservatorių partijos ir leiboristų atstovas E.Milibandas atskirai atsakinėjo į vedančiojo ir žiūrovų klausimus.

Pasibaigus laidai „The Guardian“ ir ICM atlikta apklausa parodė, kad 54 proc. žiūrovų labiau patiko D.Camerono pasirodymas, o 46 proc. - jo oponento E Milibando.

Apžvalgininkų nuomonės taip pat išsiskyrė dėl to, kam praėjusį vakarą sekėsi geriau: ar D.Cameronui, kuris pagrindinį dėmesį skyrė savo partijos nuveiktiems darbams ekonomikos srityje, ar „netikėtai pankiškai“ atrodžiusiam E.Milibandui“. Tačiau nemažai jų sutarė, kad visgi pagrindinis to vakaro laimėtojas buvo įtaigus laidos vedėjas Jeremy Paxmanas (Džeremis Paksmanas).

„Tardomas pono J.Paxmano, ponas D.Cameronas visą laiką laikėsi labiau gynybinės pozicijos“, - savo vedamajame pastebi „The Times“. - Praėjusį vakarą buvo vienas akivaizdus nugalėtojas - Jeremy Paxmanas“.

Žurnalistas Matthew d'Ancona (Metjus Dankona) dienraštyje „The Guardian“ rašo, kad premjeras pokalbio su J.Paxmanu pradžioje atrodė taip, tarsi būtų pakliūvęs į rimtą bėdą“, tačiau vėliau „liovėsi elgtis kaip Vogonas (ateivis iš rašytojo Douglo Adamso (Daglo Adamso) satyrinių mokslinės fantastikos romanų serijos „Autostopu per galaktiką“ (The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy) ir atsipalaidavęs atsakinėjo“ į žiūrovų klausimus.

E.Milibandas, atsakinėdamas į J.Paxmano klausimus, laikėsi labiau kovingos pozicijos. Paklaustas, ar jis sugebėtų dirbti ministro pirmininko poste, jis atsakė: „Po velnių, taip, esu pakankamai kietas“.

„The Guardian“ apžvalgininkė Gaby Hinsliff (Geibi Hinslif) E.Milibando pasirodymą pavadino „netikėtai pankišku“, tačiau pažymėjo, jog po laidos atlikta apklausa leidžia manyti, kad žiūrovai buvo apsisprendę dar prieš tiesioginę laidą, kurią per „Channel 4“ ir „Sky News“ žiūrėjo beveik 3 mln. žmonių.

Tinklalapyje „UK Polling Report“ teigiama, kad šiuo metu konservatoriai ir leiboristai viešosios nuomonės apklausose žengia koja kojon - juos remia po maždaug 34 proc. rinkėjų.

Abi partijos viliasi, kad debatai televizijoje leis ištrūkti iš tokios aklavietės ir padės jų lyderiui išsiveržti į priekį, kai ketvirtadienį pasibaigus parlamento sesijai, buvo duotas startas rinkimų kampanijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių