D. Medvedevas: nuo sausio Rusijos kariuomenė priėmė 280 tūkst. žmonių

  • Teksto dydis:

Buvęs Rusijos prezidentas ir Saugumo tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas sekmadienį pareiškė, kad nuo metų pradžios Maskva į kariuomenę priėmė apie 280 tūkst. žmonių.

Rusija nėra paskelbusi naujos mobilizacijos, laikomos nepopuliaria priemone, tačiau vykdo aktyvią kampaniją, kad pritrauktų daugiau vyrų į kariuomenę, jos puolimui Ukrainoje tęsiantis jau devynioliktą mėnesį.

„Gynybos ministerijos duomenimis, nuo sausio 1 dienos pagal sutartis į Rusijos kariuomenę įstojo 280 tūkst. žmonių“, – pasak naujienų agentūros TASS, sakė D. Medvedevas.

„Dalis jų buvo rezerve, dalis – savanoriai ir kitų kategorijų kariai“, – pridūrė jis, lankydamasis Rusijos tolimuosiuose rytuose esančioje Sachalino saloje.

Rugpjūčio pradžioje D. Medvedevas sakė, kad nuo metų pradžios į kariuomenę buvo priimta apie 230 tūkst. žmonių.

Naujienų agentūra AFP negali nepriklausomai patikrinti šių skaičių.

Nuo pavasario Rusijos kariuomenė rengia didžiulę reklaminę kampaniją savanoriams verbuoti – internete ir Rusijos gatvėse masiškai platinami skelbimai. Pritraukti karius ji taip pat stengiasi žadėdama didesnius atlyginimus.

Praėjusių metų rugsėjį Kremlius atsisakė pažadų neskelbti mobilizacijos ir paskelbė apie dalinį šaukimą, kad kompensuotų fronte patirtus nuostolius, dėl kurių į kariuomenę buvo pašaukti 300 tūkst. vyrų.

Tačiau šis pranešimas taip pat sukėlė dar vieną emigracijos iš Rusijos bangą – manoma, kad į užsienį pabėgo šimtai tūkstančių žmonių.


Šiame straipsnyje: Dmitrijus Medvedevasrusijos kariuomenėkaras Ukrainojemobilizacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių