D. Peskovas: Maskvos kantrybė dėl JAV negrąžinamų diplomatinių objektų senka

  • Teksto dydis:

Maskva vis dar tikisi, kad klausimas dėl suvaržytų jos teisių į diplomatinius objektus Jungtinėse Valstijose bus išspręstas, tačiau jos kantrybė senka, antradienį perspėjo Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

„Mes vis dar tikimės supratimo iš JAV kolegų, kad situacija bus išspręsta teisiniu keliu pagal tarptautinę teisę“, - žurnalistams sakė D.Peskovas.

„(Kantrybė) vis dar senka“, - pridūrė jis.

Pasak pareigūno, Maskvos pozicija šiuo klausimu nesikeičia.

„Nebuvo padaryta jokių korekcijų ar pasikeitimų. Ji (pozicija) yra pastovi ir visiškai teisinga, ji paremta nuosavybės, ypač diplomatinės, neliečiamumo principu“, - kalbėjo D.Peskovas.

Rusija pyksta, kad Vašingtonas vis dar draudžia jos diplomatams naudotis dviem objektais Niujorko ir Merilando valstijose. Ankstesnis prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) šį draudimą gruodžio mėnesį įvedė dėl įtariamo Maskvos kišimosi į JAV rinkimus.

Šis klausimas buvo aptartas per trečio pagal rangą JAV valstybės departamento pareigūno Thomo Shannono (Tomo Šanono) ir Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotojo Sergejaus Riabkovo derybas dėl dvišalių problemų, pirmadienį vykusias Vašingtone.

Atsakydama Rusija grasina blokuoti užmiesčio namą bei sandėlį, kuriais naudojasi JAV ambasada Maskvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Joaaa

Joaaa portretas
Kas cia per issprogtakis?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių