D. Peskovas: Rusija sankcijų atveju gali pati nutiesti dujotiekį „Nord Stream 2“

  • Teksto dydis:

Rusija turi galimybių pati nutiesti dujotiekį „Nord Stream 2“, jeigu projekto dalyviams Jungtinės Valstijos įvestų sankcijas, pareiškė Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

„Rusija turi tokią galimybę, tačiau mes tikimės, kad tokio chuliganizmo nebus“, – TV kanalui RBK sakė jis, paklaustas, ar tikrai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas per susitikimą su Vokietijos kanclere Angela Merkel pažadėjo, kad Rusija visiškai finansuos „Nord Stream 2“, jeigu Jungtinės Valstijos šiam projektui įves sankcijas.

Vokietijos laikraštis „Suddeutsche Zeitung“, remdamasis informuotais šaltiniais, šeštadienį paskelbė, kad V. Putinas per susitikimą su A. Merkel Mezeberge rugpjūčio 18 dieną pareiškė, jog jo šalis yra pasirengusi visiškai finansuoti „Nord Stream 2“ dujotiekio tiesimą, jeigu Amerika įves sankcijas konsorciumo dalyviams.

Baltijos jūros dugnu nutiestas dujotiekis „Nord Stream 2“ sujungs dujų tiekėjus iš Rusijos su vartotojais Europoje; jo ilgis sieks daugiau nei 1 200 kilometrų, o pralaidumas – 55 mlrd. kubinių metrų dujų per metus.

Projektą įgyvendina Rusijos dujų milžinė „Gazprom“, bendradarbiaudama su Europos kompanijomis „Engie“, „Uniper OMV“, „Shell“ ir „Wintershall“.

Anksčiau buvo skelbta, kad Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) praėjusį antradienį pareiškė, jog Vašingtonas nesvarsto galimybės įvesti sankcijas bendrovėms, kurios dirba prie projekto „Nord Stream 2“.

„Mes nesvarstome tokios galimybės“, – nurodė D. Trumpas, atsakydamas į klausimą, ar bus įvestos sankcijos kompanijoms, dalyvaujančioms minėtame dujotiekio projekte.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ž. Valstiečių Beretininkė

Ž. Valstiečių Beretininkė portretas
Taigi Putlerstanas nei storų vamzdžių neišvalcuoja , nei limuzinų prištampuoja , nei telefonų , nei į Mėnuliuką . Sportininkai laimi, jei masiškai dopinguoja : )

terrorRuSSija savo veiksmais susitapatina su SSociopatais

terrorRuSSija savo veiksmais susitapatina su SSociopatais portretas
Svarbu neužkibti ant terrorRuSSijos kabliuko ;) Užkirtus kelią "Nord Stream 2" realizavimui būtų užkirsta terrorRuSSijos šantažavimo galimybė "kraniukų prisukimais" (ką LT jau patyrė, dabar tai grėstų UA, bei ilgainiui ir tai pačiai EU). Atpultų ir reikalas "taikiesiems-žaliesiems-žmogeliukams" "ginant" terrorRuSSijos vamzdį trikdyti laivų judėjimą. Neliktų ir preteksto "pasiklyst"(įsiveržt) į ne terrorRuSSijos teritorijas.

Zelionkinui

Zelionkinui portretas
Taip, taip... sekmes Arktyje plaukinat be Rusijos navigacijos ir ledlauziu pagalbos :))) Zelemuncikai, seskis, gauni du! Arba varyk perplauk Arkti vienas :DDD
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių