D. Trampas geriausiu transliavimo laiku vakare skaitys Metinį pranešimą Kongresui

  • Teksto dydis:

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) antradienį vakare sakys savo svarbiausią kalbą – darys Metinį pranešimą Kongresui, kad pabrėžtų šalies ekonominę pažangą skeptiškiems ir smarkiai susiskaldžiusiems amerikiečiams.

Tiesa,pernai jis darė vieną pranešimą, bet tik Kongresui, tad dabar bus irmasis jo kreipimasis tautą; juo prezidentas turės pasinaudoti vieną kartą per metus suteikiamą galimybę pataisyti savo smunkančius reitingus.

Laukiama, kad apie 40 mln. žiūrovų įsijungs televizorius, kai D. Trumpas netrukus po 21 val. vietos (4 val. trečiadienį Lietuvos) laiku pasirodys Atstovų Rūmų tribūnoje.

„Bus didi kalba, svarbi kalba“, – sakė pasišaipydamas D. Trumpas pirmadienį.

Per virtinę merų šis renginys prarado didoką dalį savo įtakos, bet vieši debatai po to netils ištisas savaites.

Per 94 ankstesnes metinius pranešimus prezidentai padėtį šalyje vertindavo taip: „gera“, „stipri“,„sveika“, o niūriojo Geraldo Fordo (Džeraldo Fordo) atveju – „nėra gera“.

Santūrumo nereikėtų laukti iš dabartinio 71-erių nekilnojamojo turto magnato ir TV realybės laidų žvaigždės.

Anksčiau Baltieji rūmai sekmadienį paskelbė, kad prezidentas antradienį įstatymų leidėjams pabrėš stiprią JAV ekonomiką ir žemą nedarbo lygį bei dėstys jo siūlomos mokesčių reformos privalumus.

Tikimasi, kad D. Trumpas bent kažkuriam laikui pamirš savo kovingą toną ir pasiūlys parlamentarams kompromisų ir bendradarbiavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių