D. Trumpas agituoja Atstovų Rūmų respublikonus palaikyti mokesčių pertvarką

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ketvirtadienį atvyko į Atstovų Rūmus, siekdamas paskatinti respublikonus, besirengiančius balsuoti dėl 1,5 trilijono dolerių vertės mokesčių pertvarkos paketo.

Prezidento ir respublikonų partijos nariai susitiko už uždarų durų. Didžiosios senosios partijos (GOP) lyderiai tikisi, kad iki Kalėdų pasieks savo pirmąją įstatymų leidybos pergalę šiemet.

Tikimasi, kad Atstovų Rūmai per balsavimą vėliau šiandien pritars planams apkarpyti pelno mokesčio tarifą bei sumažinti pajamų mokesčių tarifus panaikinant kai kuriuos išskaitymus ir mokesčių kreditus.

Senato Finansų komitetas siekia išleisti savo mokesčių pertvarkos versiją iki šios savaitės pabaigos. Tačiau kai kurie respublikonų senatoriai nori permainų.

Respublikonai tvirtina, kad galutinis įstatymas užtikrins mažesnius mokesčius milijonams amerikiečių ir paspartins ekonomikos augimą, nes bus sumažinti mokesčiai verslui. Demokratai savo ruožtu sako, kad tas įstatymas neproporcingai pakreiptas korporacijų ir turtingųjų naudai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių