D. Trumpas apsisprendė: JAV atsisakys Paryžiaus klimato sutarties

  • Teksto dydis:

JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracija artimiausiu metu paskelbs apie Amerikos sprendimą trauktis iš Paryžiaus klimato sutarties, trečiadienį pranešė šalies žiniasklaida.

Pirmasis šią žinią paskelbė politinių naujienų portalas „Axios“, citavęs du informuotus šaltinius.

Portalo teigimu, D. Trumpas jau nusprendė trauktis iš 2015 metais priimtos Paryžiaus sutarties, įpareigojančios valstybes mažinti atmosferos taršą šiltnamio efektą sukeliančiomis dujomis ir imtis kitokių priemonių, turinčių sulėtinti pasaulinio klimato šiltėjimą.

Kelios kitos JAV žiniasklaidos priemonės, tarp jų CBS, ABC ir „Politico“, taip pat informavo, kad Baltieji rūmai paskelbs apie pasitraukimą iš sutarties, kai tik bus susitarta dėl tam tikrų detalių.

Praėjusią savaitę per pirmąją D. Trumpo prezidentinę kelionę į užsienį Europos šalių lyderiai bandė jį įtikinti nesitraukti iš šios sutarties.

Jungtinių Valstijų pasitraukimas iš Paryžiaus klimato susitarimo buvo vienas iš respublikono rinkimų kampanijos pažadų.

D. Trumpas yra sakęs, kad klimato kaita yra Kinijos skleidžiamas „prasimanymas“ ir kad jis yra nusiteikęs paremti JAV anglių kasybos pramonę.

ES ir Kinija palaikys sutartį

Europos Sąjunga ir Kinija per penktadienį Briuselyje įvyksiantį dvišalį viršūnių susitikimą išreikš besąlygišką palaikymą Paryžiaus klimato sutarčiai neatsižvelgdamos į JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) poziciją dėl šio susitarimo, trečiadienį pareiškė vienas Bendrijos pareigūnas.

„Paskelbsime bendrą pareiškimą dėl klimato kaitos, kuriame pabrėšime, kad Kinija ir ES... įgyvendins tą susitarimą“, – sakė ES aukšto rango pareigūnas, pageidavęs neviešinti savo pavardės.

„Paryžiaus susitarimas bus toliau įgyvendinamas net ir pasitraukus Jungtinėms Valstijoms“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

D.

D. portretas
Trumpas priėmė trumparegišką sprendimą.

...

... portretas
Ta sutartis aiškiai šūvis dievuliui į langus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių