D. Trumpas didina spaudimą su protestais besidorojančiam E. Macronui

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trumpas) didina spaudimą Prancūzijos vadovui Emmanueliui Macronui (Emanueliui Makronui), ragindamas jį išspręsti ginčus dėl prekybos ir gynybos finansavimo.

Sekmadienio įrašais tviteryje D. Trumpas parodė, jog stebėjo šeštadienį vykusius protestus Prancūzijoje.

Tačiau jis susilaikė nuo palaikymo demonstravimo apgultam E. Macronui. Kažkada jaukūs buvę JAV ir Prancūzijos prezidentų santykiai pastaruoju metu yra atšalę.

„Didžiuliuose ir žiauriuose Prancūzijos protestuose neatsižvelgiama į tai, kaip blogai ES su Jungtinėmis Valstijomis elgėsi prekybos ar pagrįstų mokėjimų už mūšų PUIKIĄ karinę apsaugą klausimais“, – tviteryje rašė D. Trumpas.

„Abu šie klausimai turi būti išspręsti netrukus“, – pridūrė jis.

Per Prancūzijoje šeštadienį vykusius protestus buvo sulaikyti maždaug 130 žmonių, dar 24 asmenys buvo sužeisti. Tarp jų – penki policijos pareigūnai.

Iš pradžių vadinamosios „geltonosios liemenės“ atstovavo automobininkams, protestavusiems prieš benzino kainų padidinimą. Tačiau vėliau šis judėjimas ėmė reikšti nepasitenkinimą daugeliu Prancūzijos prezidento veiksmų.

Šeštadienį protestuotojai Paryžiuje ne tik apmėtė policijos pareigūnus įvairiais daiktais, privertę juos panaudoti ašarines dujas, bet ir gadino šviesoforus bei plėšė gatvių ženklus ir tai priminė 1968 metais Prancūzijoje kilusius pilietinius neramumus.

Kitose vietose protestuotojai perėmė apmokėjimo už naudojimąsi greitkeliais būdelių valdymą ir leido vairuotojams važiuoti nemokamai. Kitur dalis vairuotojų tyčia važiavo labai lėtai, kad būtų stabdomas eismas. Taip buvo protestuojama prieš degalams taikomų mokesčių didinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

> Kestas

> Kestas portretas
Ko gero tave jau isprievartavo

Kęstas

Kęstas portretas
Migrantai atakuoja Ameriką. "Sekmadienio popietę šimtai laukiančių JAV pasienyje prie San Diego centrinės Amerikos migrantų bandė išvengti Meksikos policijos blokados ir bėgo link milžiniško sienos perėjimo iš Meksikos į San Diegą. Kai kurie pradėjo lipti per sienos tvorą. Atsakant į tai, Jungtinių Valstijų muitinių ir sienos apsaugos agentūra uždarė sieną į abiejų krypčių perėjimo puses ir paleido ašarines dujas, kad sugrąžintų migrantus nuo pasienio tvoros. Vėliau sekmadienio vakarą perėjimas per sieną vėl atsidarė." Galvojate, kad piktos migrantų minios nepasirodys prie Lietuvos sienų? Kad jus neišprievartaus? Pasirodys ir išprievartaus, jei mes neprotestuosime ir leisime Grybauskaitei ir Linkevičiui įteisinti nelegalią migraciją į Lietuvos teritoriją. Protestuokime. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

taip

taip portretas
1 marionete prievartauja kita nes zmones pofyg ju perdaug nesvarbu kad alkani svarbu kad patys save 1 kita naikina tai tokia politika reiskia okey....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių