D. Trumpas grasina pašalinti Kanadą iš NAFTA susitarimo

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pagrasino pašalinti Kanadą iš NAFTA laisvosios prekybos susitarimo.

Nėra „jokios politinės būtinybės“ palikti Kanadą naujoje Šiaurės Amerikos laisvosios prekybos sutarties su Meksika versijoje, rašė jis šeštadienį tviteryje. Prieš tai Kanda ir JAV susitarė trečiadienį Vašingtone pratęsti savo derybas dėl trišalio susitarimo.

Jei nebus „sąžiningo sandorio Jungtinėms Valstijoms po dešimtmečius trukusio piktnaudžiavimo“, Kanada atsidurs už sutarties ribų, rašė D. Trumpas. Jis pagrasino ir JAV Kongresui. Jei šis kišis į derybas, „aš paprasčiausiai visiškai nutrauksiu NAFTA, ir mums bus daug geriau“. Baltieji rūmai penktadienį kongresmenams pranešė, kad per 90 dienų bus „pasirašytas prekybos susitarimas su Meksika - ir Kanda, jei ši bus tam pasiruošusi“.

D. Trumpo nuomone, ligšiolinė NAFTA sutartis yra nepalanki JAV. Pokalbiai dėl naujos jos versijos vyksta jau daugiau kaip metus. Praėjusį pirmadienį JAV netikėtai susitarė su Meksika dėl NAFTA sutarties dvišalės versijos.

NAFTA yra vienas išsamiausių pasaulyje prekybos susitarimų, jis galioja nuo 1994-ųjų. Jis numato praktiškai neribotą prieigą prie prekių ir paslaugų JAV, Kanadoje ir Meksikoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

arogantiska

arogantiska portretas
pasiputusi marionete mosad bankininku pavesy dar tikisi Faraono statuso o kongreso zodis blokuojamas masonu stai ir visa sus...jav /politika/.kaip ir /demokratija/......

LT

LT portretas
Mišprotis greičiau

JAV

JAV portretas
Sustauskas
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių