D. Trumpas išeis iš susitikimo su Kim Jong Unu, jei jis nebus „vaisingas“

JAV prezidentas Donaldas Trumpas planuojamą susitikimą su Šiaurės Korėjos vadovu Kim Jong Unu pavadino istorine galimybe, tačiau pabrėžė, kad „pasišalins“ iš susitikimo, jei jis nebus „vaisingas“, skelbia BBC.

Tikimasi, kad aukščiausiojo lygio D. Trumpo ir Kim Jong Uno susitikimas įvyks gegužę, bet vis dar tariamasi dėl susitikimo vietos ir kitų susitikimo detalių.

Per bendrą spaudos konferenciją su Japonijos ministru pirmininku Shinzu Abe JAV prezidentas teigė, kad jei dar prieš susitikimą JAV manys, kad susitikimas nebus sėkmingas, „mes jo nerengsime“. O jei susitikimas įvyks, bet nebus produktyvus, D. Trumpas „pagarbiai pasišalins“ iš jo.

Spaudos konferencijos metu D. Trumpas ir Sh. Abė pridūrė, kad turi būti išlaikytas maksimalus spaudimas Šiaurės Korėjai dėl branduolinio nusiginklavimo.

„Mūsų maksimalaus spaudimo kampanija bus tęsiama, kol Šiaurės Korėja atsisakys branduolinių ginklų“, - teigė prezidentas.

Šiuo metu Japonijos premjeras lankosi JAV prezidento viloje Floridoje.

Trečiadienį JAV vadovas taip pat patvirtino, kad į JAV valstybės sekretoriaus postą pasiūlytas Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) direktorius Mike'as Pompeo surengė slaptą kelionę į Šiaurės Korėją ir susitiko su Kim Jong Unu.

D. Trumpo teigimu, susitikimas praėjo labai sklandžiai ir M. Pompeo užmezgė gerus santykius su Kim Jong Unu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip

Taip portretas
Jis pasakė aiškiai jeigu Amerikai nebus naudingas ,tokį vyt lauk iš karto ir jokių susitikimų ,jankis lauk iš Lietuvos
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių